torsdag 8. oktober 2015

Cosmos platanias

Ja, jeg vet at de kan kjøpes enkelt og rimelig i en fiskedisk, men å plukke skjell , bær eller sopp, handler om mer enn økonomi. Sen solrik påske innbyr til vårlig vandring langs strendene. Men man må ikke falle for fristelsen til å plukke med seg blåskjell til middagen inn . Men skal du plukke blåskjell , bør du sjekke blåskjellvarselet før du smaker på herligheten.


Du kan trygt plukke blåskjell i Molde. For resten av fylket, derimot, er det rødt giftvarsel.

Hvorfor ikke samle hele venngjengen eller familien og plukke blåskjellene selv? De aller flest kjenner til denne muslingen. Dette er den klassiske måten å servere blåskjell på, og kanskje den beste. Det er lett å finne i . Clarás lærte oss alle å plukke blåskjell og snegler, å fiske med snøre, å fange blekksprut med krukker og finne sjøfuglreir og sanke egg, men at vi alltid må la det . Helgelandskysten og Salten advares mot å plukke blåskjell.


Her får du våre tips til hvordan du plukker og griller deilige blåskjell. Skjellene kan for eksempel grilles eller dampes.

SIDE2): Grunnen til det er at blåskjell gyter om våren og sommeren, og i. Mattilsynets anbefalinger hvis du skal plukke skjell på egenhånd. Her ser du hvor du kan plukke blåskjell i uke 31. Ett av våre råd er å plukke skjell i områder med strømførende sjø, blant annet for å hindre kloakkforurensning, oppfordrer inspektøren.


Et stort fint blåskjell bygger sin kropp med alger fra havet, og sitt skjell med mineraler fra fjellet. Hvor skal du plukke blåskjell ? Fylkesnemda i Västra Götaland advarer mot selvplukk av blåskjell langs. Langs svenskekysten er det risikabelt å plukke blåskjell , mens det er . Skal du plukke blåskjell selv bør du først sjekke om det er trygt å plukke blåskjell der du er.


Jeg lurte om det var noen her som kunne anbefaler noen områder som passer godt til å plukke blåskjell , og fiske for makrell og andre fisk fra kysten (uten båt)? Fredag ettermiddag kommer årets første . Norske dyrkede blåskjell og andre typer skjell som kjøpes i butikk og . De finnes på bløtbunn, festet til andre skjell , på steiner og svaberg. I etterkant av ryddingen er det viktig å kontinuerlig plukke de skjellene man måtte oppdage. Vi fikk prøver på tirsdag, som ble sendt til Veterinærhøgkolen i Oslo for analyse.


Min favorittråvare fra havet er sjøkrepsen – en fantastisk råvare. Hodet og klørene gir en .

Blåskjellene ble plukket og spist på søndag. Fritidshøsting er vanlig, og mange plukker gjerne skjell for hånd for å ta med hjem eller koke på bål på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg