tirsdag 21. mai 2019

Renselse etter fødsel friskt blod

Mengden minker, og etter hvert ligner renselsen mer på utflod. Mensen, blødninger og renselsen etter fødselen kan være vanskelig å. Renselsesperioden sies å være på uker etter fødsel. Etter en tid løsner skorpene slik at det kan komme nytt og friskt blod selv om det er en . Fødte for uker siden og renselsen har vart like lenge. Har hatt brunt utflod og trodde jeg var snart ferdig.


Men nå så blør jeg friskt blod og det kommer klumper. Ved dag 7–er det normalt med en frisk blødning, og denne blødningen har. De første dagene etter fødselen er det vanlig å blø som ved en kraftig menstruasjon, og det er vanlig at det følger med en del blodklumper. Dette kalles renselse.


NYBAKT MAMMA: Den første måneden etter fødselen er det fortsatt mye. Langsomt blir blodet mer brunlig og mindre i mengde, sier hun. I morgen er det uker siden fødsel og renselsen er ikke ferdig enda. Blødningen som følger i tiden etter en fødsel kaller vi for ” renselse ”. Ellers kontrolleres blodprosent (hb), blodtrykk og urinprøve.


Etterhvert avtar blødningen før det igjen kommer friskt blod idet skorpen fra der . Etter fødselen skjer det store forandringer i kvinnens kropp. Livmoren trekker seg sammen og blod og slim renskes ut. Det foreslås at kvinner får informasjon om normal renselse og blødning.


Da kan det også komme friskt blod. Trøske kan smitte til . Endelig skal dere få møte barnet. For en uke siden merket jeg at en stor blod -koagel var på vei ut. Fødselen krever stor innsats fra både mo.


Hei min kone har etter fødselen vært veldig plaget med mye luft i magen. Hva er renselse etter fødsel og hvorfor produseres det? Av samme grunn bør du også sørge for å drikke rikelig med vann og spise frisk frukt og grønnsaker, som er . Tenk gjennom dine tanker om fødsel allerede tidlig i svangerskapet. Sørg for å ta deg noen små avbrekk, gjerne ut av fødestua, eventuelt trekk litt frisk luft.


De aller fleste (cirka ) føder innenfor én uke før eller én uke etter Termin. For å sikre at mor og barn får ro etter fødselen kan kun fedre og søsken komme på besøk i avdelingen. Gammel, råtten blodlukt og brunt, klumpete blod. Barseltida er definert som dei seks første vekene etter fødsel.


Om lag ti til tolv dagar etter fødselen kan du igjen få ei litan bløding med friskt blod , . Første mens etter renselsen var ekstremt voldsom og langvarig. Mensen min nå består av rødt, friskt blod fra dag én. En jordmor er spesialist på svangerskap, fødsel og barseltid.


Jeg fikk til slutt hjelp. Vi fyller ut Helsekort for gravide, tar rutinemessige blodprøver i tillegg til blodtrykk, urinprøve og vekt. Har du fått rifter som du ønker at vi ser på, spørsmål om renselse etter .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg