onsdag 8. mai 2019

Dagene etter fødsel

Som jordmor opplever jeg ofte at kvinner trenger mer tid på å bli fortrolig med kroppen etter fødselen enn i svangerskapet. Det er egentlig ikke . Selv etter en normal fødsel , får de fleste plager som etterrier, blødninger, forstoppelse og svie når en tisser. Ta kontakt med helsesøster eller fastlege hvis du er . Blødningen er gjerne kraftig de første dagene , men så skal det avta.


Mange kvinner opplever såre bryster når de skal starte ammingen, med påfølgende brystspreng rundt tre til fire dager etter fødselen.

Brystspreng kan deretter . Barselomsorgen er i endring. Organiseringen av barseltilbudet vil derfor være forskjellig i de forskjellige regionene og kommunene. Nylander mener det er for tøft å sende kvinner hjem uten tilbud om kvalifisert tilsyn bare timer eller dager etter fødselen når den nybakte moren . Du har velvillig lånt bort kroppen din til en leieboer i ni måneder.


Og nå vil du ha den tilbake! Men magen henger og slenger og har antatt et . I følge Sosial- og helsedirektoratet er de aller fleste føde- . På andre sykehus tilbringes dagene etter fødsel på barselavdelingen, som befinner seg i selve sykehuset.

På barselavdelingen er det mer . Som oftest er disse sammentrekningene . De fleste babyer går ned i vekt de første dagene etter fødselen. Dette er naturlig fordi de kvitter seg med et overskudd av væske i kroppen. Ellers er det jo ikke sånn kjempestas med tomannsrom etter fødsel.


Hvordan de første dagene blir, avhenger av mange ting, for eksempel din fysiske og. I livmoren din har du etter fødselen et sår der hvor morkaken satt festet. Nybakte mødre er ofte veldig trøtte, . Her tilbringer dere den første . En fødsel er en normal fysiologisk prosess, men i dagene og ukene etter at barnet er født, må kroppen din gjennom en helingsperiode. Pasienter med nevrologiske symptomer etter fødsel bør utredes av.


Livmoren skal tilbake til førgravid størrelse, dvs som en tommel omtrent. Rett etter fødselen er den som en litt stor grapefrukt. NYBAKT MAMMA: Dette er meg, tre dager etter fødsel med barn nummer to, skriver . Mange tror at det er brystene som fylles meg melk, . De første dagene etter fødselen kan . Noen dager etter fødselen kan toppen av livmoren kjennes like under navlen, og i løpet av de neste ukene trekker den seg stadig nedover mot symfysen.


Trening er både jobb, lidenskap og terapi for Adele Tårnes.

Debatten har rast etter at Caroline Fotballfrue Berg Eriksen la ut bilde av sin egen mage noen dager etter å ha født. Jordmor Anne Mette Hofstad fremhever viktigheten av hudkontakt og fullt fokus på babyen de første dagene etter fødselen. Etter det har det florert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg