fredag 25. august 2017

Pepper i pepperkaker

Det er en enkel grunn til at pepperkaker inneholder lite, eller ikke noe, pepper. Ble litt overrasket her en dag, da vi skulle gjøre innkjøp til pepperkakehus, og leste oppskriften. Det er jo IKKE pepper i pepperkakehusdeigen, eller vanlige . Pepperkake er en type kjeks som lages i forbindelse med juletider. Vanlige ingredienser er hvetemel, sukker, margarin (eller smør), sirup (eller honning), natron .

Og for mange et obligatorisk innslag blant de berømte syv sortene. Her får du den beste. Det er ikke noe fast krav at deigen skal inneholde pepper selv om det er dette krydderet som har.


Tror aldri jeg har vært borti pepperkaker med pepper. Hvor navnet kommer fra er for min del urelevant - kan jo hende . Derfor heter de pepperkaker - selv om det ikke er pepper i dem. Mamma hadde mesteparten av sine favorittoppskrifter i sin håndskrevne kokebok , men når det skulle bakes pepperkaker slo hun alltid opp på . Disse pepperkakene har litt ekstra krydder for å gi litt mer piff.

Jeg har blandet alle de klassiske julekrydderne samt det klassiske julekrydderet . Ingen jul uten pepperkaker. Hvorfor ikke prøve å lage din egen pepperkakedeig? Lag den dagen før du planlegger pepperkakebakingen, slik . De fleste av oss har gode minner om julebaking i kjøkkenet under adventstiden. Lise Finckenhagen deler oppskriften på pepperkaker med oss.


Hun har også tips til pepperkakehus, både montering og pynting. Denne inneholder sirup, ingefær, nellik og kardemomme, og gir nok deig til både pepperkaker og pepperkakehus. Denne deigen lager du samme dag som du vil bake pepperkakene dine, og ikke kvelden før.


Setter du denne kaldt så blir den veldig hard. Sikre julestemningen med disse DIGGE pepperkakene. Syng gjerne noen julesanger mens dere baker. Selv om alle småspiser pepperkaker fra butikkene i ukene fram til jul, er det lite som kan konkurrere med smaken av hjemmebakt og av . Vi gir deg oppskriften på en veldig god pepperkakedeig, til julens tradisjonsrike pepperkaker.


Ikke bare smaker det fantastisk godt. De er også supermorsomme å lage, og fyller hjemmet med en nydelig .

Våre pepperkaker smaker kjempegodt, spesielt. Jeg har laget mange blogginnlegg om forskjellige kreasjoner du kan lage i pepperkake , her kommer et samleinnlegg som gir deg alt du trenger . TV hjelper deg (TV 2): tilfeldige forbipasserende har smakt seg gjennom seks ulike pepperkake -typer, og dommen er soleklar. Vi tilbyr økologisk mat av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon, med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene.


Det blir ikke jul uten pepperkaker - de sprø, søte, krydrede figurbakte kakene passer like godt med nonstop og melisglasur som med . Men kan kjøpepepperkaker konkurrere mot hjemmebakte? Vi testet ni ferdige pepperkaker kjøpt i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg