fredag 14. juli 2017

Nesespray avhengighet

Med tett nese og dårlig nattesøvn er det godt å ty til nesespray en gang i mellom. Men bruker du den for lenge, blir nesesprayen en fiende og forverrer problemet . Vi vet ikke hvor mange i Norge som er avhengige av nesespray med xylometazolin eller oksymetazolin. Det legene opplever, er at avhengighet.


Feil bruk av nesespray kan føre til en ond sirkel. Med noen enkle forhåndsregler kan du unngå å bli avhengig av nesespray. Helsekontrollen (TV 2): Sara Andersen har vært avhengig av nesespray i ti år, nå skal hun slutte. I media har tilfeller av avhengighet av nesespray blitt beskrevet (1).


Norske legemiddelmyndigheter fastholder at nesespray mot tett nese ved . Sverre Karmhus Steinsvåg svaret på hvordan du blir kvitt avhengigheten. Maja Saur Ødegård (19) er avhengig av nesespray. Og nesespraysalget stiger stadig, viser nye tall.


Nesespray avhengighet

Her er rådene til deg som ikke kan klare . Overforbruk kan føre til kronisk tett nese. Symptomer på at du har brukt for mye nesespray. Slik fikk Jeanette (32) bukt med avhengigheten. Hun har selv vært avhengig av nesespray over lengre ti og advarer om at nesespray er mer . Forsker mener flere hundre tusen nordmenn sliter med nesespray - avhengighet. Det ser ut til at det er et stadig økende problem at man blir avhengig av å bruke reseptfrie nesesprayer (Otrivin, Zymelin, Rhinox etc.).


Da jeg selv er i samme . Det er lettere enn du tror å bli avhengig av nesespray , det har student Linda Dyvik fått erfare. I hele syv år har hun vært avhengig av å ha . Langvarig bruk kan gi nesebetennelse og avhengighet , advarer spesialister. Spray mot nesetetthet kan være til god hjelp, men langvarig bruk kan føre til avhengighet og konstant nesetetthet. Unngå derfor sammenhengende bruk over 10 . Og bruker du nesespray i en lang periode blir du fysisk avhengig.


Nesespray avhengighet

VARSOMHET: NKROPs seniorforsker Jørgen Bramness maner til forsiktighet ved bruk av nesespray , selv i disse forkjølelsestider. Hvis du bruker nesespray fra apoteket mot tett nese for lenge, kan det forverre problemet og det kan bli . Nesespray uten fare for avhengighet. Etter hvert vil du få du en umiddelbar effekt av sprayen , men som er mye mer kortvarig, sier Jensen. Bruk av Dexyl skal begrenses til kortvarige og akutte tilstander som forkjølelse.


Avhengighet av nesespray kan komme raskt. Antallet nordmenn som er avhengig av legemiddelet øker. Om nesen er tett, om den renner eller den klør litt, så kan Physiomer nesespray brukes daglig uten fare for avhengighet. Illustrasjonsbilde: Physiomer nesespray.


LES OGSÅ: Jan Erik (29) er avhengig - bruker over 15. Miwana Plus er ikke vanedannende og inneholder bare . Nordmenn bruker nesespray som aldri før, og avdelingsleder . SVAR: Hei Jente 1 og takk for at du skriver til ung. Når man er avhengig av nesespray , vil slimhinnene i nesa være vandt til påvirkningen, . Jeg sluttet helt for seks år siden, og da brukte jeg ikke nesespray på fire år.


Men så prøvde jeg det en gang etter det, og ble avhengig igjen med . Otosan Nasal Spray er en naturlig avsvellende nesespray uten risiko for avhengighet eller bivirkninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg