onsdag 18. desember 2019

Når bør baby sove i egen seng

Så lenge barnet sover godt på natten, spiller det liten rolle hvor mye det sover. Hvordan skal barnet sove? Når man gikk over til å anbefale å sove på ryggen , falt forekomsten . Babyer bør alltid sove på ryggen. Det har i mange år pågått en debatt om hvilken stilling en baby skal sove i.

Det er viktig at babyen lærer seg å ligge på magen. Allerede de første dagene etter fødsel kan barnet så smått øve seg på å ligge på magen. Og at du aldri må la barnet sove på magen , siden det gir økt risiko for krybbedød. Barnet skal ligge på magen om dagen ved overvåket våkenti og stimuleres mot riktig side.


Når barnet selv aktivt endrer sovestilling , ser man . På 70- og 80-tallet ble foreldre rådet til å ta babyen sove på magen , blant annet for å unngå at barnet skulle kveles av oppkast eller gulp i løpet . Må være kjedelig å bare kunne ligge på ryggen flere måneder i. Husker jeg våknet en morgen, ganske overrasket over at jeg våknet av meg selv og ikke babyen.

Dagens babyer lærer sent å krabbe fordi de ligger for lite på magen. Hun oppfordrer foreldre til å legge babyen på magen mange ganger om dagen , helt fra starten av. Men dette gjelder bare når de sover. På 80-tallet var det vanlig å anbefale at spedbarna skulle sove på magen.


Nyfødte er vant til kontinuerlig tilførsel av næring fra tiden i magen ,. Det gjør du ved å lene deg over mot babyen , slik at hen får tak i det øverste brystet. Jo bedre babyen sover om dagen , jo bedre blir nattesøvnen. Et tips er at babyen sover i bag om dagen , og i sengen på.


Når babyen sover med ansiktet ned i madrassen er det ca ganger høyere risiko. En nyfødt baby er født uten døgnrytme, og sover gjerne opp mot timer. Noen spedbarn sover best og mest om dagen , andre sover mest om natta.


LUB fraråder også på det sterkeste å la de minste barna sove på magen. De første ukene styrer babyen selv i stor grad når den trenger å sove. Er hun sulten, varm, kal er bleia full eller har hun luft i magen ? Vet at spedbarn ikke skal sove på magen , men på ryggen, men.


Gutten lå på magen på mitt bryst om dagen , og jeg hadde jo også styrt om . Søvnen påvirkes blant annet av rastløse bein, en aktiv og sparkende baby eller.

Når det kommer til å sove på magen så handler det mest om å kjenne etter . Sønnen min lå på magen på brystet mitt mens jeg så på fjernsyn. Først og fremst er det viktig at barnet sover på ryggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg