onsdag 27. desember 2017

Kul på øyelokket

Ved chalazion oppdager du gjerne en uøm bevegelig kul på innsiden av et øyelokk. Den kan gå tilbake av seg selv. Det kan hjelpe å legge på varme omslag og . Chalazion er en smertefull og rød kul eller hevelse på øyelokket. Den er ikke von og jeg merker ikke at den er der til vanlig.


Rødt, hovent og smertefullt øyelokk er ofte en sti. Dette kan være svært plagsomt og vondt. Av og til er det kun en kul på øyelokket som ikke er von men. Sti på øyet kalles på fagspråk hordeolum, og er en betennelse som gir en rø vond klump på øyelokket.


Talgkjertelen som tilhører et vippehår blir betent, . En kul eller utvekst på øyelokket kan være sti, chalazion, fettavsetninger i huden eller betennelse i kanten av øyelokket på grunn av allergi. Typisk for en kronisk tilstand er en kul på øyelokket som kalles sti eller chalazion. Chalazionet kan variere i størrelse og tilstanden kan gå over av seg selv, men . I mange tilfeller forsvinner kulen på øyelokket av . Marerittet startet med verk og fornemmelse av rusk i øyet og en følbar kul på kinnet, som gjorde at Olve oppsøkte bedriftslegen i Sandnes 15. Jeg har i løpet av den siste måneden fått en liten kul på øyelokket på venstre øye. Det er ingen hevelse og rødhet på øyelokket.


De første dagene etter at lesjonen har oppstått, kan det være tilstrekkelig behandling å varme øyelokket med varm klut eller dusj. Sti er en infeksjon forårsaket av bakterier som forekommer i nærheten av øyet. Disse infeksjonene er vanligvis ledsaget av en rødlig kul på det . Av medfødte årsaker kan nevnes hengende øyelokk , innrullede øyelokk og feilstilte øyevipper. På kanten av øyelokkene finnes spesielle talgkjertler kalt . Hva kan årsaken til hovne øyelokk og sti på øyet være?


Bruker du linsene på feil måte, kan de ødelegge synet. For ca dager siden ble jeg veldig sår i øyet , tenkte det bare var. Det finnes en rekke øyesykdommer som kan avsløres av symptomer på øyet. Mange av disse sykdommene krever akutt hjelp.


Du bør oppsøke lege så snart du merker symptomer som ikke har en naturlig forklaring. LES OGSÅ: Har du funnet en kul i brystet? Presenterer seg som en betent kule i øyelokket. Dersom kulen vedvarer, må den fjernes . Røde øyne, øyebetennelser, tørre øyne, dobbeltsyn og synstap inklusiv . Sti på øyet (øyelokkbetennelse) er en betennelse i en kjertel på innsiden av øyelokket. Kjertlene forsyner tårevæsken med fett.


Nyoppdaget kul som vokser. Ofte kommer symptomene først når kulen er blitt forholdsvis stor, som igjen kan føre til at den trykker på et organ, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg