torsdag 17. desember 2015

Væskefylte blemmer på kroppen

Små blemmer i huden kalles på fagspråket for vesikler, mens større blemmer. Det oppstår opptil flere centimeter store blemmer spredt på kroppen , . Sykdommen skyldes at kroppen har mindre av de cellene som produserer pigmenter. Det kan være plagsomt med væskefylte blemmer i huden.


Dette er tilstander hvor kroppen angriper seg selv, noe som fører til dannelse av blemmer i huden.

Deretter tynnveggede, slappe blemmer i ellers tilsynelatende normal hud. Bullae brister etter kort tid og etterlater røde, fuktige overflater som tilheler langsomt. Etter hvert vil væskefylte blemmer bli synlige. Alle områder av kroppen kan imidlertid rammes, spesielt slimhinner. Det bruker vanligvis ikke å være blemmer på kroppen.


Disse blemmene blir borte uten skorper . Huden er vårt største organ og beskytter resten av kroppen mot skader fra. Skabb er en hudinfeksjon som overføres mellom mennesker, vanligvis ved hudkontakt.

Midden bruker noe tid på å bevege seg fra en kropp til . Det er en lang rekke tilstander som kan gi utslett med blemmer i huden. Væskefylte blemmer (pustler). I akutte former kommer det hissig økning av kløeknuter som etter hvert blir væskefylte små blemmer.


De brister lett og det dannes små blanding sår og skorper. Vannkopper vises som røde flekker i ansiktet og på kroppen. Forkjølelsessår ( herpes simplex) gir små, væskefylte blemmer på eller rundt . Huden hjelper også til med å opprettholde det indre miljøet i kroppen. Brennkopper kan vise seg hvor som helst på kroppen , men starter ofte i små rifter eller.


En spesiell type brennkopper har væskefylte blemmer. Huden blir ofte rød og det kan eventuelt dannes små væskefylte blemmer. Utslettet kan spre seg til resten av foten og eventuelt andre områder av kroppen. Blemmene dukker ofte opp i hodet, ansikt, overkropp og den delen av armer og bein som er nærmest kroppen.


Det er ikke alltid kløe og væskefylte blemmer oppstår, og enkelte kan derfor . Noen får mange blemmer , mens . Kløe på hendene kan ha flere årsaker.

For eksempel kan det skyldes tørr hu eksem eller skabb. Her kan du lese mer om årsakene og . Barn kan få små, væskefylte blemmer i huden, men det er sjelden de. Første gang barnet får viruset i kroppen , kan det bli relativt syk med . Guttat psoriasis er vanligvis spredd over store deler av overkroppen , ryggen,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg