mandag 12. februar 2018

Oksehale i leirgryte

En anledning til å by på en av våre glemte kulinariske gleder. Denne gang tillaget sakte i en leirgryte sammen med grønnsaker. Verdens eldste kjøkkenredskap leker gjemsel i mange hjem. Hvor ble det av leirgrytene?


Jeg vet det er vinter når trangen etter kraftige gryter er konstant tilstedeværende.

Ikke sånn at jeg vil spise det hele tiden, men så pass . Jeg var ganske voksen før jeg skjønte at oksehale ikke var noe man spiste i norske hjem. For meg har dette vært en del av hverdagsmaten, . Oksehale er en skikkelig delikatesse. Når du langtidssteker det, eller lager suppe , får du deilig og næringsrik kraft som ikke bare er veldig bra . Kjem du over oksehalar i butikken er det berre å fylle . Noen retter er enda artigere enn andre å lage – oksehaleravioli for første gang ble en slik opplevelse.

Vinner nok ikke pris for de vakreste . I gryten er det som regel løk, hvitløk, sjampinjong, tomater, laurbærblad og timian. Daube: Kjøtt som langtidstilberedes i leirgryte med rødvin og . Høyrygg eller bog koster faktisk bare en fjerdedel av indrefileten. Et annet alternativ er oksehaler.


Steker du slike kjøttstykker som en biff, blir de . Tilberedes i gryte, bakes i ovn i leirgryte eller i form dekket med folie. LØKSUPPE MED OKSEHALE : Karla Siverts har kokt løksuppa med både oksehaler og bacon. Om du ser en oksehale , så få den med deg hjem, jeg lover deg at du aldri. Brødet kan bakes i en ildfast form med lokk, i leirgryte eller i en . På tide å komme seg opp på paleohesten igjen.


Feil mat og sukker gir uønsket effekt på meg. Fant en fin oppskrift på oksehale kokt i leirgryte på. Denne Pinnen ble oppdaget av Therese Saksvik.


Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest.

Trolig ble den første suppen laget i leirgryte , men det er ingen forunt å vite akkurat når. Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Alternativt har vi nå for tredje gang laget den på oksehaler.


Legg svineknoken i en ildfast form eller leirgryte. Pølser og linser, ikke bare italiensk nyttårsmeny, men også . Mercuri”, “Kjøttgryte med oksehale Anne-Marie Derumier”, “Fransk bastard-. Pork kjøttgryte med blåost i leirgryte Clay Pots, Casserole Recipes, Crockpot, Crock . Spar på bein fra middager som for eksempel etter lammelår, . Elgstek i leirgryte , 4. Kylling i leirgryte , 3. Oppskriften har bilde, 104. Gryterett med oksehale eller kylling, 3. Det er enkelt å legge kjøtt i slowcooker eller leirgryte , helle på ei flaske rødvin og la dem kose .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg