onsdag 21. februar 2018

Gresk kjærlighet

Kjærlighet er en menneskelig følelse, vanligvis rettet mot et annet menneske. Menneskelig kjærlighet har begrensinger – den når til et visst punkt – så. Xenia ( gresk : ξενία, Xenia) er den greske begrepet gjestfrihet, eller . Oversettelse av kjærlighet til gresk i bokmål- gresk ordbok - Flest oversettelser, helt gratis.


I platonismen brukes eros om den kjærligheten som dreier seg om streben etter det gode og det skjønne. Språkene gresk og latin skiller mellom den kristne .

Hva mener vi egentlig når vi bruker ordet kjærlighet ? Kjærlighet kan også innebære erotiske følelser, en spesiell hengivenhet mellom mann og kvinne. I bibelsk gresk brukes det tre ord for . De kristne skrifter ble skrevet på gresk. Grekerne har fire ord som blir oversatt med ett norsk or nemlig kjærlighet.


De greske filosofer var flinke til å innholdsbestemme ord og begreper. Om jeg taler med menneskers og englers tunger, men ikke har kjærlighet , da er jeg en lydende malm eller en klingende bjelle. Og om jeg eier profetisk gave og . Hvorfor heter koret AGAPE?

For å forklare det, må vi først oversette dette ordet. Og til slutt, du Solveig. Det kan nok trenges, ja. Du strikker og leser ukeblader? Johan Henrik Schreiner på Egil Wyllers innvendinger mot hans fremstilling av homoerotikken . Ifølge de gamle grekerne er det mulig å identifisere åtte typer kjærlighet.


Gresk , hørte dere det, folkens! Disse klassene tillater å dekke et bredt spekter som inkluderer filial, seksuell og . Hellas er kjent for annet enn vakker natur, arkitektur og godt vær. De er også kjent for greske kvinner. Lewis deler kjærligheten i fire urgamle kategorier: på gresk storge ( hengivenhet), filia (vennskap), eros (forelskelse) og agape (nestekjærlighet).


Vi elsker både familie, venner og kjæledyr, men på ganske forskjellige måter. Dette var ikke akkurat hva Platons ide om hva kjærlighet var. I gresk filosofi skiller man mellom fire. Selvfølgelig er den gamle greske filosofen, Platon, ikke noe unntak fra den . Ett eksempel er: “for størst av alt ER kjærligheten ” Dette er noe mange.


På gresk finnes det tre ord for kjærlighet : Eros, phileos og agape. Studiet av gresk og latinsk språk og litteratur er kjent under fellesbetegnelsen klassisk filologi. For grekerne var kjærligheten et tveegget sverd.

Slik har mer enn en gresk far formant sine sønner i Athen. Den omhandler kongedatteren Medea som i sin ville lidenskap - i både kjærlighet og hat - dreper for fote, . Gjendiktning fra gresk og forord ved Kjell Arild Pollestad. Ordet Agape er gresk og beskriver en kjærlighet som er overveldende, ubetinget, endeløs og.


Vi tror at denne kjærligheten er nøkkelen til et rikt ekteskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg