mandag 19. februar 2018

Mattilsynet blåskjell

Skjell som frambys gjennom ordinære . Om blåskjellvarselet - vises. Er det trygt å plukke blåskjell. Her kan du sjekke om det er trygt å spise blåskjell fra ditt distrikt.


Giftige alger fører til at du ikke kan spise blåskjell sanket flere steder i Norge. Det skal gjøre det trygt å spise blåskjellene , og i nyere tid har det ikke .

Mattilsynets nasjonale tilsynsprogram for skjellproduksjon. Appen finner automatisk ut hvor i landet du befinner deg, og gir deg det . Du kan ikke se om skjellene er giftige. Hver fredag innen klokka 15. Samtidig som blåskjellvarselet i mossedistriktet rødt, som altså betyr quot;IKKE . Alger kan lage giftstoffer.


Blåskjell - og skalldyrforgiftninger. NRK tekst-TV, side 695​. Her vil du lære deg det du .

De man kjøper i butikk derimot, skal være trygge. Det er ikke bare giftige alger som kan forgifte blåskjell. Det er store regionale forskjeller i blåskjellvarselet, som gjelder fram til fredag 9. Sankere over hele landet advares mot å spise . Nye resultater fra uttakssteder langs norskekysten blir presentert hver fredag . Varselet gjelder generelt også for flatøsters, o-skjell, . Spesielt sankere langs Helgelandskysten og Salten i . App-en finner automatisk ut hvor i landet brukeren oppholder seg, og serverer det siste varselet fra . De sjekker drøye steder hele året. Om sommeren øker de antallet til 38.


En oppblomstring av alger i Sverige, gjør at man nå går ut og advarer mot å spise selvplukkede blåskjell. Utenfor Stavanger er blåskjellene fremdeles ikke spiselige. Juryen la vekt på graden av innovasjon og nytteverdi.


Skjoldastraumen og blåskjellvarsel. PASS PÅ: Ikke alle steder er det trygt å spise blåskjell. Advarer mot blåskjell i Bindal og Brønnøy. For filet omhandler . Ett av varslingsområdene er tilsynelatende .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg