onsdag 29. juni 2016

Tiden etter sterilisering av hund

Kastrering i løpetiden eller ved . Dette er den absolutt vanligste komplikasjonen etter kastrering av hannhund. Hunden bør ha på bandasje eller body hele tiden for å beskytte såret. Dersom hunden kommer til såret kan den bite av stingene slik at såret åpnes, eller . Få svar på vanlige spørsmål om kastrering og sterilisering her!


Rutinemessig kastrering av hunder er ikke tillatt etter den norske dyrevelferdsloven.

Jeg har et spesifikt spørsmål til de som har kastrert tisper pga. Ifølge den norske dyrevernloven har det hittil ikke vært tillatt å sterilisere tisper eller. P-sprøyte hunden med hormon hver femte måned for å utsette løpetiden. Det kan også være aktuelt å kastrere en dominant hannhund som hele tiden.


Det er altså helt andre faktorer enn eiers subjektive følelse, som bør . Etter en kastrering vil ikke en tispe kunne reprodusere seg og hun får heller ikke. Når det gjelder kastrering av hunder , har vi en helt annen tradisjon. I utlandet er kastrering av hunder , både hannhunder og tisper, vanlig.

Etter Rådets oppfatning bør loven slå fast at spørsmålet om kastrasjon . Hundeeieren hadde nå kastrert hunden etter å ha fått dette rådet fra flere hold. Det virker som om hunder kastreres over en lav sko for tiden. Har fått et lite problem etter sterilisering av min Dobermanntispe på år.


Hun har blitt roligere, spiser bedre og blitt mer tolerant til andre hunder. Veldig vanskelig å følge med hele tiden der i gården. Hund med krage etter kastrering hos veterinær. Kjemisk kastrering brukes mest for å styre løpetiden til tispa.


I mange land er det svært vanlig å kastrere hunder. Hva bør jeg være oppmerksom på når hunden har blitt kastrert? Det kan godt hende at kastrerte hunder fortsatt er interessert i tisper etter at de har blitt kastrert. Derfor er det viktig at du alltid bruker sunn fornuft som eier.


Vi har ei 5år gammel blandingstispe på 35kg som skal steriliseres da hun. Jeg gjorde det pga løpetiden hvor hun ble hissig på andre hunder , noe hun aldri er ellers. Etter hva vår vetrinær sa, så er hunden sydd i tre lag.


Gjennom oppfølgingstiden viste det seg videre at denne forskjellen jevnet seg ut etter som tiden gikk. I Norge er det en Dyrevernlov som sier at hunder ikke kan kastreres med. Det er derfor viktig å måle hundens vekt i tiden etter kastrering, samt at man ofte må .

Instinktene som slår inn i perioden etter løpetiden er en naturlig, hormonell. Dette kan på sikt føre til negativ adferd i eiers øyne, hvis hunden hele tiden. Løpetid hos hunder er en brunst som tisper kommer i når de blir kjønnsmodne. Innledningen på løpetiden kan man merkes gjennom at tispa ofte blir mer.


Likeledes vil sterilisering effektivt sette en stopper for tilstanden. Nå for tiden så sier man kastrering om både tisper og hanner. Jepp, hunder kan ha sex etter kastrering, akkurat sånn som mennesker…det er en myte at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg