torsdag 30. juni 2016

Brokk etter operasjon i magen

Jeg er operert for arrbrokk ved navlen etter en tidligere operasjon. Hvor lenge må jeg gå med dette slik at faren er over ? Etter forløsningen ryker navlestrengen og navlen blir dannet. Inguinalhernier (ca. ) er hyppigst hos gutter og menn og kan.


Utfylningen blir større når barnet skriker. Ved inneklemt hernie ( inkarserert hernie) er det vanligvis plutselig innsettende smerte over hernieregionen.

Volvat Stokkan tilbyr dagkirurgi på de vanligst brokktypene som lyskebrokk , lårbrokk og navlebrokk. Navlebrokk kjennes som en kul i navlen. Brokk oppstår fordi det foreligger en svakhet i bukveggen i brokkområdet.


Lyskekanalen og navleområdet er utsatt fordi dette er områder som har vær. I sommermånedene kan de overnevnte brokk skifte størrelse, . Ein lyskebrokk skuldast derimot prosent arv. Ved kastrering er det ein gyllen anledning til å sjekke status på navler.


Då blir alle hanngriser . Noen ganger kan brokket bli operert også av kosmetiske grunner.

Dersom navlebrokket hos en voksen person utvikler seg til et inneklemt brokk , må det. Under inngrepet lager vi et lite snitt over utposningen, dytter den tilbake og syr . Ved lumbale brokk vil vanlig IPOM ofte ikke gi tilstrekkelig overlapp og. Hvis brokket krysser navlen eller det er arrbrokk etter laparotomi, må . Brokk kan oppstå mange steder, men hyppigst i lyskeområdet. En støttende lapp eller et nett sys vanligvis over det svake punktet for å forhindre at bukinnholdet kommer ut på nytt.


Ved kikkhullskirurgi lager kirurgen et lite kutt ved navlen. Tilstanden er vanligst hos barn. I de fleste tilfeller går brokket tilbake av seg . Det fremgår videre av innleggelsesjournalen at pasienten var svært palpasjonsøm over en oppfylling som turnuslegen palperte ovenfor navlen. Dersom operasjon ikke er egnet kan man bruke tilpasset brokkbind for å minske plager. Dersom smertene har vart lenge, eksempelvis over en time, kan tarmveggen bli.


Hovedsymptomet ved navlebrokk er kulen eller hevelsen som tyter ut gjennom navlen. I enkelte tilfeller kan også brokket gi smerter eller . Men det er også noe som kan utvikle seg langsomt over tid. Ved brokk kan man kjenne lette smerter og ubehag eller tyngdefornemmelse omkring.


Over tid kan brokket bli større og gi økende plager. Brokket har form av en kul som tyter ut av navlen og er den vanligste .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg