fredag 6. september 2019

Omgangssyke 2019 høst

I forrige uke gikk også Folkehelseinstituttet ut med informasjon om at høsten og vinteren er tid for omgangssyke med norovirus. Omgangssyke i lufta: Dette kan gjøre deg raskere frisk. Høst og vinter er tiden for omgangssyke med norovirus. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Da omgangssyken slo ned som en bombe før trillingene hadde blitt ett år, ble alle i familien syke.


Og etter all sannsynlighet ikke den siste heller. Det er ikke første gangen. Du føler deg ikke helt bra. I den siste halvtimen har du kjent deg litt . Den beste måten å forebygge norovirus på er å vaske hendene og overflater grundig fra tidlig på høsten , og ikke ta . Grundig håndvask forebygger smitte. Diaré, kvalme og oppkast.


Høstmånedene er for mange synonyme med sykdom. På høsten er det som oftest forkjølelse, omgangssyke eller influensa vi smittes av. Høsten kommer snikende, med lavere temperaturer, regn og gulnende blader på trærne. Den bringer også med seg forkjølelse og . Nå er det sesong for omgangssyke.


Omgangssyke 2019 høst

God handhygiene minsker sjansen. Selv om man har hatt omgangssyke , er det ingen garanti for at man ikke blir syk flere ganger samme sesong. Ektepar ble rammet av norovirus på Hurtigruten og ble innlagt på sykehus. For å unngå smitte av.


Smitteverndagene ble arrangert i Oslo 25. Nå tar Barnas Rett grep for å stoppe omgangssyken. Når vi glemmer å vaske.


Mobilskole avvikles og fra 1. Sykdommen heter ikke omgangssyke uten grunn – den er fryktelig smittsom. Her finner du råd om. Vil du nyte vakre farger og frisk høstluft fra sykkelsetet?


Mandag er det meldt om tre nye tilfeller av omgangssyke på Hardangervidda. I Bergen ble et hjerteinfarkt forvekslet med omgangssyke. Hun oppfordrer alle pårørende som har hatt omgangssyken å vente.


Noroviruset, som vanligvis får et mer eller mindre utbrudd hver høst. Info til elever på 10.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg