fredag 1. mars 2019

Blåskjell allergi

Blåskjell allergi

Mattilsynet melder grønt . Advarer mot blåskjell i Bindal og Brønnøy. For filet omhandler . Ett av varslingsområdene er tilsynelatende . Du kan ikke se om skjellene er giftige. Hver fredag innen klokka 15. Norske dyrkede blåskjell og andre typer skjell som kjøpes i butikk og . Samtidig som blåskjellvarselet i mossedistriktet rødt, som altså betyr quot;IKKE . Alger kan lage giftstoffer.


Blåskjell allergi

NRK tekst-TV, side 695​. Blåskjell - og skalldyrforgiftninger. Her vil du lære deg det du . De man kjøper i butikk derimot, skal være trygge.


Det er ikke bare giftige alger som kan forgifte blåskjell. Her kan du sjekke om det er trygt å spise blåskjell fra ditt . Det er store regionale forskjeller i blåskjellvarselet, som gjelder fram til fredag 9. Sankere over hele landet advares mot å spise . Nye resultater fra uttakssteder langs norskekysten blir presentert hver fredag . Varselet gjelder generelt også for flatøsters, o-skjell, . Spesielt sankere langs Helgelandskysten og Salten i . App-en finner automatisk ut hvor i landet brukeren oppholder seg, og serverer det siste varselet fra . De sjekker drøye steder hele året. Om sommeren øker de antallet til 38. En oppblomstring av alger i Sverige, gjør at man nå går ut og advarer mot å spise selvplukkede blåskjell. Utenfor Stavanger er blåskjellene fremdeles ikke spiselige.


Blåskjell allergi

Juryen la vekt på graden av innovasjon og nytteverdi. Skjoldastraumen og blåskjellvarsel. PASS PÅ: Ikke alle steder er det trygt å spise blåskjell.


Det samles inn vann- og skjellprøver fra hele landet. Hvaler er derimot greit. Det gjelder blant annet Moss, . Analyseresultater av blåskjell uttatt i Trondheimsfjorden viser ekstremt høye nivåer av Paralytic.


Blåskjell allergi

Nye undersøkelser viser en betydelig nedgang av oljekomponenter i blåskjell etter Full City-forliset. I Vestfinnmark er algegifter fortsatt synderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg