søndag 13. januar 2019

Lammelår i skiver i langpanne

Lammelår i skiver er saftig og mørt, og enkelt å lykkes med. Sammen med rotgrønnsaker og urtesmør er dette en lettlaget og smakfull middag. Krydre lammeskivene med salt og pepper. Rens og del poteter og grønnsaker i skiver og finhakk hvitløk.


Lammelår i skiver i langpanne

Høsten er høysesong for norske råvarer. Du får ferskt lammekjøtt og nydelige norske rotgrønnsaker og poteter, som også smaker veldig godt sammen. Tilberedningstid: 1h. Vart opp med gratinerte lammeskiver , vi kan nesten garantere at det vil falle i smak.


Pensle med smeltet smør, krydre med salt og pepper og stek dem i langpanne på 220°C i ca. Legg steken i en langpanne og sett den på nest nederste rille slik at steken Mindre stykker som biff, lammecarré, ytrefilet og lammelår i skiver. Et helstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, samler store og små til et. Sett ovnen på 2°C.


Skrell potet og skjær i tynne skiver. Kutt betene i båter, vend de i litt olje og ha dem i en langpanne. Legg gjerne med en hel hvitløk kuttet i to på tvers. Stek ved 2°C i ca.


Det kan også stekes i ovn eller skjæres i mindre biter og brukes i mer eksklusive gryter. Noen bruker også lammelår i. Langtidsstekt lammelår med helstekte poteter a la Jamie O. Tørk av lammelåret og gni det inn med sitronsaft, rosmarin, salt og pepper. Server langtidsstekt lammelår med fløtegratinerte poteter og sjysaus. Legg lammelåret i en langpanne og legg grønnsakene delt i grove biter rundt. Del potetene i tynne skiver , enten ved hjelp av en mandolin eller en kniv.


Lammelår i skiver i langpanne

Helgemeny med lammelår , bruschetta og sjokolade. Skjær hvitløken i skiver. Dytt skivene inn i låret.


Ta ut kjøttet når det er . Jeg har noen skiver av lammelår , kanskje i underkant av cm. Det jeg har opplevd som vellykket er tykke lårskiver på 5-cm. Dette er en tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin som både er saftig og velsmakende! Legg et tykt lag med saltdeigen i langpanna og legg låret over.


Finhakk løk, del poteter i skiver , cirka halv centimeter. Legg det salte lammelåret i en langpanne. I en stor ildfast form eller liten langpanne med høye kanter, legger du grovkuttede rødløk, kg poteter i skiver og 1. Og et stort lammelår er kanskje noe av det beste man kan servere venner og.


Trancher kjøttet i skiver og legg alt over på et stort serveringsfat. Stikk et steketermometer i steken og legg lammelåret i en langpanne eller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg