fredag 14. april 2017

Hvem har taushetsplikt

All terapi er konfidensiell og psykologer har taushetsplikt i alt sitt terapeutiske arbeid. Med dette menes at det som tas opp med en psykolog ikke fortelles videre . Etter å ha stått på venteliste ca år fikk jeg time hos en privatpraktiserende psykolog. Pr tlf ble jeg lovet terapi.


I ventetiden hadde jeg fått plass på dps og hatt 2 . Psykologer har taushetsplikt , men ikke alltid.

Her kan du lese om særregler for psykologers taushetsplikt ovenfor barn, ungdom og foreldre i behandling. Kommunepsykologen har taushetsplikt. Etter et besøk hos psykologen eller legen forventer du at samtalens innhold blir. Helsepersonells taushetsplikt er avgjørende for tillit mellom . Konsultasjon hos sykepleier, lege og psykolog. Taushetsplikten er et problem.


Kan psykolog fortelle eller ikke? Hvis liv og helse står i ekstrem fare, så kan taushetsplikten fravikes. Foreldrene til et barnehagebarn ble henvist til psykolog for å snakke om.

Vi har kommet til at du har brutt taushetsplikten i helsepersonelloven . Opplysningsplikten går som hovedregel foran taushetsplikten. Lege, psykolog eller optiker skal gi melding om pasienter som ikke oppfyller . Men i noen tilfeller både kan og . Advarsel til psykolog – brudd på taushetsplikten. Klageren ga taushetsbelagt informasjon til en barnehage om et barn . De som jobber der har taushetsplikt , og du kan være anonym om du vil. Fastlegen kan henvise deg videre til psykolog eller andre spesialister om han . Hvilke opplysninger som er omfattet av taushetsplikt , vil bero på den. Saken gjelder Fylkesmannen i Hordalands avgjørelse om ikke å opprette tilsynssak for å undersøke om en psykolog brøt taushetsplikten da . Koplingen av samarbeid og taushetsplikt.


Forventninger og holdninger til samarbeid - taushetsplikt. Våre psykologer bistår med rådgivning, terapi, veiledning, grupper og kurs. For å få behandling ved et Distriktpsykiatrisk senter (DPS) eller hos psykolog eller. De ansatte har taushetsplikt og har derfor ikke lov til å dele opplysninger om . I sitt arbeid i kommunen vil tolken i tillegg ofte bli omfattes av bestemmelsene om taushetsplikt i flere særlover. Når tolken bistår helsepersonell, psykologer og . Unntakene fra taushetsplikten må hjemles i lov.


Forfatteren henvender seg primært til studenter i helsefag og til helsepersonell, men psykologer , ansatte i Nav, i asylmottak, i barnevernet,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg