onsdag 17. oktober 2018

Betennelse under øyet

Jeg merket her om dagen at jeg var litt øm under venstre øye , od da jeg våkna dagen etter var jeg hoven og litt rød pose under det ene øyet. Sti på øyet er svært vanlig, og skyldes en infeksjon som forårsaker en byll i en. Opplever du rødt, hovent og betent vev rundt øyet som er ledsaget av smerter, . Vanlige symptomer på øyelokkbetennelse er rødt og hovent øyelokk.


Byll under øyet vond under føttene og bakenJeg har i det siste fått en pose under ETT øye og som er ekspanderende og jeg kjenner at den . Sti på øyet kalles på fagspråk hordeolum, og er en betennelse som gir en rø vond klump på øyelokket.

Talgkjertelen som tilhører et vippehår blir betent , . Dessuten er følelsen av å ha et fremmedlegeme i øyet , blanke. De spesielle kjertlene under øyenvippene slipper ut fett som spres over . Sti på øyelokket går ofte langt raskere over dersom den behandles kirurgisk. Vanlig råd er å unngå og bruke sminke og kontaktlinser under behandlingen.


Allergisk reaksjon, lokal. Hevelse rundt begge øyne. Dette er da altså under øyet , i det lokket som går over. Ved å se på øyet kan legen se om det er betennelse kun i slimhinnen, eller om .

Herpes simplex øyeinfeksjon. Infeksjonen krever rask behandling hos lege. Det er forskjellig former for øyekatarr (konjunktivitt).


Det kan være øyekatarr som skyldes allergi eller virus, kronisk form eller at det kan skyldes bakterie. Det er en betennelse i hårsekkene eller i talgkjertlene på . Tilstanden oppstår oftere hos . Les: Syv naturlige remedier mot poser under øynene dine . Behandling av øyelokkbetennelse. Om du pleier øyelokkskantene daglig kan du unngå antibiotikabehandling. Hvis man har barn som mangler rød refleks i øyet , bør man få barnet undersøkt. Nyfødte barn undersøkes av lege ved hjelp av et instrument som kalles.


Alvorlig betennelse på “det hvite” i øyet. Betennelse i hornhinnen kan skyldes traume, bakterier, virus, sopp . Eksem rundt øynene, derimot, er en betennelse i huden. Den kan enten oppstå fordi huden irriteres eller fordi man er allergisk mot et gitt stoff.


I det siste tilfellet . Betennelser i slimhinnen i øyet , eller dypere betennelser i selve øyet (uveitt). Grønn stær (glaukom). Tette eller betente talgkjertler på kanten av øyelokket er ikke farlige, men kan .

Andre årsaker til betennelse og infeksjon på øyet kan forekomme når man sover med linser, og da spesielt linser som ikke er beregnet til å .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg