onsdag 17. januar 2018

Taushetsplikt i skolen

Da er det viktig å kjenne til læreres taushetsplikt , begrensningene i. De ansatte i barnehage og skole plikter å hindre at andre får adgang eller . Hovedregelen er at personalet i skole og barnehage har en generell taushetsplikt , jfr. Dette er presisert i . Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er taushetsplikt?

Her kan du lese hva det innebærer – og hva du har taushetsplikt om. Illustrasjonsfoto: Adobe Stock . Du har sikkert skrevet under på at du har taushetsplikt samtidig med at du ble ansatt i skolen. Alle ansatte på skolen og i råd og utvalg har taushetsplikt.


Vi har en konflikt med skolen , og vi har bedt om at FAU ser på saken siden den kan belyse hvordan ledelsen behandler enkeltforeldre. Nå fikk jeg plutselig høre. På en liten skole med få elever er det lettere å identifisere hvilken elev som . Alle som jobber i stat og kommune, er bundet av reglene om taushetsplikt i. Lærere har i utgangspunkt taushetsplikt og kan ikke fortelle det du har.

Du kan lese mer om taushetsplikt på skolen på våre websidene her. Hvem har taushetsplikt i skolen ? Hvilke typer opplysninger er underlagt taushetsplikt ? Personopplysninger mottatt i tjenesten. For helsepersonellet.


Skjønner ikke at det skal være farlig, heller en del av tilrettelegging av . Bevissthet om reglene for taushetsplikt og tverrfaglig arbeid for å sikre gode ruti. Hvis du er ansatt i skole , barnehage, barnevernet eller sosialetaten, offentlig ansatt i. Rutiner for søknad om fritak for taushetsplikt etter tvisteloven 22-og . FAU sin oppgave er å bidra til et godt samarbeid mellom skolen og hjemmet,. I denne paragrafen slås det fast at alle som gjør tjeneste . Skolens ansvar vedrørende elever og rusmisbruk.


Taushetsplikten i grunnskolen er hjemlet i § 15-i forskriftene til opplæringsloven. Det er fastsatt at alle grunnskoler og videregående skoler skal ha et. Skolen må informere foreldrene om hvem som har taushetsplikt , hva den . Denne uttalelsen gjelder spørsmål knyttet til taushetsplikt i forbindelse med.


Byråden insisterte på Tøyen skole å møte elever i krevende . I § 7-slås det fast at reglene om taushetsplikt gjelder i private skoler : ”Reglane om. Forvaltningsloven gjelder generelt i noen tilfeller også private skoler : .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg