tirsdag 9. januar 2018

Gastroenteritt voksne

Gastroenteritt voksne

Virale infeksjoner med rota-, adeno- og norovirus er vanlige, spesielt vanlige hos barn (norovirus også hos voksne ). Gastroenteritt er en akutt betennelsestilstand i fordøyelseskanalen. Mest aktuelle etiologiske agens. EIEC), Clostridium difficile, Yersinia . Diarés som er forårsaket av en bakterie- eller virusinfeksjon kalles på fagspråket enteritt eller gastroenteritt. Mikrobene kan komme fra infisert vann, mat eller via . Indikasjon for behandling. Generelt har man en avventende holdning til antibakteriell behandling ved diaré.


Gastroenteritt voksne

Initialt gis det råd om væskebehandling inkludert . Hvor lenge har diareen vart? Omgangssyke (viral gastroenteritt ) skyldes en virusinfeksjon i tarmen. Det er viktig å vurdere dehydreringsgrad både hos barn og voksne. Calicivirus er en gruppe RNA-virus som har vist seg å være den hyppigste årsak til ikke-bakteriell gastroenteritt , spesielt hos voksne (– 3).


Ofte mistenkes i første omgang infeksiøs gastroenteritt , der virus. Ny studie viser at det særlig var barn og unge voksne som søkte lege for. Akutt diaresykdom ( gastroenteritt ) er en svært vanlig tilstand som de . Den nye studien tyder på at skadene hos voksne kan oppstå til tross for at gastroenteritt i seg selv vanligvis ikke oppleves som en alvorlig . Skolebarn og voksne kan . Den vanligste årsaken er virusinfeksjoner. Bakteriell tarminfeksjon er årsak . Barn har gjerne ikke de samme hygiene-rutinene som voksne og omgangssyke spres særlig lett i barnehager som følge av tett kontakt, . Norovirus er den viktigste årsaken til gastroenteritt hos voksne. Norge – med dominans av barn og unge voksne som . På reise er feber, insektstikk og -bitt, mage-tarmkatarr ( gastroenteritt ) og skrubbsår vanlige plager.


Gastroenteritt voksne

Reiseapoteket ditt bør inneholde medisiner mot de vanligste . De volder infeksjoner som tyfoidfeber, paratyfoidfeber og gastroenteritt. Etter 4-uker er omtrent halvparten av alle smittede voksne , smittefrie. Det er økt bevissthet om at også adeno- og rotavirus kan gi gastroenterittsymptomer hos voksne. Mikrobiologisk avdeling har derfor utvidet sitt . Akutt gastroenteritt er en betennelse i magesekk og tarmer.


Dette er den vanligste årsaken. Hunder kan lett få i. Rotavirus er et virus som gir en akutt tarminfeksjon (viral gastroenteritt ), og. En infeksjon har som oftest få eller ingen symptomer hos voksne , men små barn .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg