fredag 19. januar 2018

Soleksem nupper

Soleksem skiller seg fra solbrenthet ved at eksemet melder seg med langt mindre soleksponering enn solbrenthet. Plutselig er huden full av blemmer og klør. Da har du trolig fått soleksem. Sjekk hva du bør gjøre. Soleksem er en allergisk reaksjon på hudområder som utsettes for sollys.


Soleksem kan utløses av sollys i seg selv, eller være en kombinasjon av sollys og . Har du vært i solen, og plutselig merket små, røde nupper eller blemmer i huden som klør. Vi har ikke noen eksakte tall, men studier har vist at mellom fem og tjue prosent av befolkningen i Norge er rammet av soleksem. Soleksem kalles også for solallergi eller polymorft lysutslett, og kan oppstå etter. Kjennetegnes ved rød og betent hud med nupper , blemmer eller knuter i de . Hvordan lindre soleksem.


SOLEKSESer huden din slik ut etter at du har vært i sola, kan det hende du har fått soleksem. De fleste av oss trives med solskinn. Vi nyter solen når den er der. Vi blir brune og varme og har det deilig. Det er imidlertid noen som tåler . Dette er eksem som kan oppstå selv om du ikke har vært mye i solen og ofte tidlig om våren.


Mange kaller soleksem for solforbrenning, men soleksem er egentlig en. Denne solallergien arter seg med kløe og røde nupper i huden og til . Vanlige symptomer ved soleksem er små nupper som klør eller hudblemmer. Disse kan forekomme på bryst, rygg, hender, armer og ben. Brystet er mest utsatt,.


Kan bidra til solallergi, soleksem og hudaldring. UVC-stråler (C står for cancer - kreft) Meget skadelige, men strålene stoppes helt av ozonlaget. SVAR: Hei gutt år. Jeg synes det kan høres ut som om du har fått det som kalles for soleksem.


Soleksem gir røde prikker som klør, og kan i noen tilfeller bli til blemmer. Kanskje klør du ekstra mye på leggene, eller du har oppdaget røde nupper på huden . Denne typen utslett går litt dypere i hudens ytre lag, og gir røde nupper som klør og prikker. Ofte vil man ha svette lite eller ingenting på . Talgkjertelsykdommer.


Sparsomme hudfunn, eventuelt nupper eller blemmer. Eventuelt skabbganger som ses som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg