tirsdag 20. juni 2017

Lov om forskudd på lønn

Eierne kan også ta ut lønn og eventuelt utbytte fra holdingselskapet, eventuelt kombinert . Hvis du har ekstern regnskapsfører og ikke er helt sikker på hvordan du ligger. Hvis du for eksempel er ansatt i eget AS uten å ta ut lønn , skal . Du kan velge å ta ut lønn eller utbytte, eller la alt overskudd stå i foretaket. Er overskuddet i foretaket mye større enn du trenger å ta deg ut i lønn ? Forklar meg hvorfor man betaler mer skatt ved å ta ut lønn ?

Altså i den situasjon med at man ikke trenger disse pengene . Det alene tilsier at det kan være lønnsomt å ta ut ekstraordinært utbytte nå, for på. Det er en fordel å ta ut lønn slik at din personlige inntekt kommer opp i ca. Les mer om hvordan man ved bruk av holdingselskaper noen eiere . Få oversikt over hva du burde tenke på rundt lønn , utbytte, pensjon og investeringer.


Du velger selv hvor mye lønn du ønsker å ta ut av selskapet. Det har ulike skattemessige konsekvenser. Hvordan blir regnestykket da?

AS og når man får inntekter kan man i stor grad velge om pengene skal tas ut som lønn eller som utbytte. Lurer du på hvordan man regner ut utbytte til en bedrift? De fleste eiere i Norge velger en hybridordning hvor de selv tar ut lønn gjennom selskapet.


Ta ut lønn inntil toppskatt. Er du så heldig å tjene mer tar du resten . Se veiledningen til a-meldingen og hva du skal oppgi og hvordan endre å rette feil. Er virksomheten nyoppstartet og daglig leder i starten ikke tar ut lønn eller . Feriepenger tjenes opp året før du skal ta ut ferie, og dette kalles opptjeningsåret. Feriepengene beregnes ut fra det man har fått som arbeidsvederlag ( lønn m.m. ) i. Framgangsmåten for hvordan du må gå fram dersom du ikke får utbetalt . Jeg lønner meg selv via egne . Det kan være mulig å ta ut feriepenger på forskudd for å booke ferien din. Det er ikke lov å inkludere feriepenger i lønn , med mindre dette er direkte regulert . Du bør da søke juridisk hjelp for å finne ut om det er grunnlag for å ta.


Når du tar ut ferie har du ikke krav på lønn. Spørsmålet for de personlige aksjonærer er hvordan få minst mulig. Dette reiser spørsmål om aktive aksjonærer må ta ut en ”rimelig” lønn.


Dette er imidlertid ikke helt riktig fordi det gis et fradrag i det beløp som tas ut som.

Dersom aksjonær istedenfor å ta alt som utbytte velger å ta ut lønn på 394 . Hvor mye du må fakturere for å få lønnen du ønsker deg? I et enkeltmannsforetak beskattes alt overskudd per 31. Dette skjer selv om du ikke ønsker å ta ut alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg