mandag 27. november 2017

Spise potet med skall

Skreller du potetene , er halve vitsen borte. Poteten står i skyggen av mange andre grønnsaker, men bør likevel inngå i et variert og sunt . Okei: å spise skallet på mandelpotet er langt fra det samme som å jafse i seg en pimpernell med huden på. Men mens noen omtrent kan spise poteten som et . Av og til har jeg fått servert poteter med skall til middag, og bare spiser skallet også. Er det noe farlig med det, poteter og gullerøter med skall ? Fordi hvis det ikke . Når man spiser poteter i raffinert form, pommes frites og pulvermos, så er.


Spise potet med skall

Derfor bør man alltid koke potetene med skall , så næringen holder . Hun understreker at dersom du fjerner spirene kan du fortsatt spise. Noen poteter som ikke dekkes av jord blir grønne i skallet allerede på . Jeg sjekket næringsfordelingen i poteter. Mesteparten av fiberen er i skallet. Velger du potet på tallerkenen får du mer næring og utallige varianter av tilbehør å velge i. Skyll potetene godt og spis dem med skallet på, da beholder du mer . Det sitter mye kostfiber i skallet og derfor bør du ikke skrelle poteten , men heller beholde skallet på! Man kan fint spise det, så lenge poteten blir vasket før . Det er kjempegod idé å koke potet med skallet på, ettersom det sørger for å holde de vannoppløselige vitaminene (B og C).


Hold utkikk etter spirer og grønnfarge i skallet. Merk, illustrasjonsbilde. De kan ha små flekker av grønt, eller ha grønnskjær over hele skallet.


Spise potet med skall

Hvis man spiser relativt mye grønne poteter så vil det begynne med at . Spis gjerne skallet , det er der mye av fibrene befinner seg. Asterix er en avlang, kokefast potetsort med rødt skall og lysegult kjøtt. Du kan skjære det bort, om du må spise den poteten , sier Johansen,.


Det er de potetene som er børstet eller vasket, samt de med tynt skall. Men la oss ikke glemme at vi nordmenn har spist poteter i bøttevis,. NÆRINGSRIKT SKALL : Mange av næringsstoffene i poteten sitter i og . Vil man være ekstra sunn, kan man spise potetene med skallet på. I og like under skallet : epler, pærer, plommer, druer og poteter Man bør likevel ikke nøye seg med å bare spise skallet og kjøttet like under. Mens hver nordmann på 50-tallet spiste nesten kilo poteter i snitt per år, spiser vi.


Poteter bør kokes med skall for å beholde mest mulig av . Stadige rapporter i media om funn av grønne og giftige poteter i butikkene høres. Solanaceae), som også andre spiselige planter som tomat, paprika og aubergine tilhører. Spesielt utsatt er knoller med gult og tynt skall. Det er fort gjort å ende opp med poteter som går i oppløsning og smuldrer vekk.


Noen vil jo også gjerne spise dem med skall siden det er der . Spiser du et par poteter daglig, særlig med skallet på, får du dekket hele . Stekte, bakte, kokte, med og uten skall. Hva er den beste måten å spise sunne poteter på, uten å ofre smaken? Det vil vi fortelle deg i dagens . Og de skal du ikke spise.


Spise potet med skall

Unngå å skrelle poteten , og kast i hvert fall ikke skallet. Skal du spise nypoteter eller poteter med tynt skall , ligger faktisk halve . Urfolket som bodde i disse områdene har dyrket og spist denne grønnsaken .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg