tirsdag 28. november 2017

Lammelår i skiver saus

Langtidsstekt lammelår med søtpotetmos, aspargesbønner, stekte tomater og verdens. Sett midt i ovnen på ca 1grader og stek i 6-timer. Legg kjøttet i en langpanne oppå grønnsakene og urtene og hell vinen over.


Dekk til med aluminiumsfolie og la alt stå i ovnen på 1grader i . For å få lammelåret supersaftig og -mørt, langsteker jeg kjøttet på svak varme.

Da kan du gjerne regulere varmen fra 1til 1grader , alt etter . Sett på lokket og sett i ovnen på 90- 1grader i 5-timer. Saftig og mørt langtidsstekt lammelår. Jeg kjøpte en utbeinet bog som jeg helstekte i leirgryte på 1grader (skrudde opp til 1grader halvveis i stekeprosessen) i timer. Min kjære sambo ønsket så gjerne lammelår her om dagen, og siden jeg er. Hadde på langtidssteking i Canada timer på 1grader.


Har nå stekt et lammelår på svak varme (grader) siden i går kveld.

Det er ikke bare i Norge vi har tradisjon med å helsteke lammelår. Varm ovnen til 1grader varmluft. Skjær bort nøkkelbenet (hoftebenet) fra lammelåret. Dette er litt vanskelig og du trenger en spiss stiv utbeningskniv.


LAMMELÅR : Tilberedt til en kjernetemperatur på grader. Vin til lam og vilt under 1kroner. Du kan også sette opp temperaturen til grader om du ikke kommer . Lammelår , drøyt kg, hvor lenge er høvelig optimalt å ha det i ovnen etter å ha. Du kan forresten starte med rundt 1grader den tiden uten at det ytre kjøttet . Ta deretter lammelåret ut og sett ned temperaturen til grader celsius, varmluftsfunksjon. Marokkansk-inspirert langtidsstekt lammelår.


Noen som har prøvd seg på langtidsstekning av lammelår ? I Aften i går var det kokkeskribent som foreslo timer ved 1grader , innpakket i folie. Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketi steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er . Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige med ca grader etter at det er tatt ut.

Jeg har langtidsstekt lammelår på grader i et døgn, og er enig i at kjøttet da blir svært mørt. Her skal det langtidsstekes på lav temperatur, så hvis du ikke er. Når lammelåret går inn i ovnen, lar jeg det steke på 2grader i 10. Ville da anbefalt (bruk termometer) 1grader i ovn uten varmluft til det når grader. Husk at temperaturen på kjøttet vil fortsette å stige et par grader også etter at du har tatt det ut.


Ved langtidssteking brunes låret først i ovnen ved høy varme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg