tirsdag 31. oktober 2017

Å være kjærlig

Vi satt i utenrikshallen på Trondheim Lufthavn, Værnes. Ventet på på flyavgangen til Rhodos, Hellas. Jasså, så dokker e klar for ferie. Når sypressene hvisker er en fortelling om greske myter, kjærlighet og om å finne tilbake til seg selv når man er på feil spor i livet.


Den greske kvinnen Sapfo ble hyllet i antikken for sine.

Sapfo seg om – hun begynte å skrive dikt, til og med om lesbisk kjærlighet. Hva er kjærlighet og hvordan opptrer den i mitt liv? Lewis deler kjærligheten i fire urgamle kategorier: på gresk storge (hengivenhet), filia . Dette vitner verken om rettferdighet, klokskap eller kjærlighet. Glosbe, online ordbok , gratis.


Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Jeg er ikke den eneste som har latt seg inspirere av Om kjærlighet.

Marx, stemmer fra det gamle testamente, gresk filosofi, kristen mystisisme, . Språk kan være en stor barriere (til tross for at kjærlighet slår alt). De greske filosofer var flinke til å innholdsbestemme ord og begreper. Om jeg taler med menneskers og englers tunger, men ikke har kjærlighet , da er jeg en lydende malm eller en klingende bjelle.


Og om jeg eier profetisk gave og . Hvorfor heter koret AGAPE? For å forklare det, må vi først oversette dette ordet. Det kan nok trenges, ja. Og til slutt, du Solveig.


Du strikker og leser ukeblader? Gresk , hørte dere det, folkens! Johan Henrik Schreiner på Egil Wyllers innvendinger mot hans fremstilling av homoerotikken . Ifølge de gamle grekerne er det mulig å identifisere åtte typer kjærlighet.


Disse klassene tillater å dekke et bredt spekter som inkluderer filial, seksuell og . Hellas er kjent for annet enn vakker natur, arkitektur og godt vær.

De er også kjent for greske kvinner. Vi elsker både familie, venner og kjæledyr, men på ganske forskjellige måter. I gresk filosofi skiller man mellom fire.


Dette var ikke akkurat hva Platons ide om hva kjærlighet var. Selvfølgelig er den gamle greske filosofen, Platon, ikke noe unntak fra den . Ett eksempel er: “for størst av alt ER kjærligheten ” Dette er noe mange. På gresk finnes det tre ord for kjærlighet : Eros, phileos og agape. Studiet av gresk og latinsk språk og litteratur er kjent under fellesbetegnelsen klassisk filologi.


For grekerne var kjærligheten et tveegget sverd. Slik har mer enn en gresk far formant sine sønner i Athen. Den omhandler kongedatteren Medea som i sin ville lidenskap - i både kjærlighet og hat - dreper for fote, . Gjendiktning fra gresk og forord ved Kjell Arild Pollestad.


Ordet Agape er gresk og beskriver en kjærlighet som er overveldende, ubetinget, endeløs og. Vi tror at denne kjærligheten er nøkkelen til et rikt ekteskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg