onsdag 28. desember 2016

Plukke blåskjell

Om du har mulighet, kan det være både morsomt og økonomisk å plukke sine egne blåskjell. I tillegg er det vel nærmest umulig å få ferskere . Mange er usikre på hvor de kan plukke blåskjell og hvordan skjellene bør oppbevares. Mattilsynet får også mange spørsmål om dette temaet.


Akkurat nå er det kritisk giftsesong.

Får du i deg giftige skjell , kan du få problemer med både å puste og svelge. Dette grenser seg til pinlig: jeg var ute å tenkte å plukke meg noen blåskjell , men fant jaggu meg ikke ett eneste ett! Befinner meg i Lofoten, i et . Blåskjell smaker ekstra godt i sol og på sene sommerkvelder.


Da er du sikker på at skjellene er spiselige og . Spesielt sankere langs Helgelandskysten og Salten i . Her får du våre tips til hvordan du plukker og griller deilige blåskjell. Skjellene kan for eksempel grilles eller dampes.

Du kan ikke se om skjellene er giftige. SIDE2): Grunnen til det er at blåskjell gyter om våren og sommeren, og i. Ett av våre råd er å plukke skjell i områder med strømførende sjø, blant annet for å hindre kloakkforurensning, oppfordrer inspektøren. Et stort fint blåskjell bygger sin kropp med alger fra havet, og sitt skjell med mineraler fra fjellet. Hvor skal du plukke blåskjell ? Fylkesnemda i Västra Götaland advarer mot selvplukk av blåskjell langs.


Langs svenskekysten er det risikabelt å plukke blåskjell , mens det er . Skal du plukke blåskjell selv bør du først sjekke om det er trygt å plukke blåskjell der du er. Sen solrik påske innbyr til vårlig vandring langs strendene. Men man må ikke falle for fristelsen til å plukke med seg blåskjell til middagen inn . Men skal du plukke blåskjell , bør du sjekke blåskjellvarselet før du smaker på herligheten.


For resten av fylket, derimot, er det rødt giftvarsel. Hvorfor ikke samle hele venngjengen eller familien og plukke blåskjellene selv? De aller flest kjenner til denne muslingen.


Dette er den klassiske måten å servere blåskjell på, og kanskje den beste. Clarás lærte oss alle å plukke blåskjell og snegler, å fiske med snøre, å fange blekksprut med krukker og finne sjøfuglreir og sanke egg, men at vi alltid må la det .

Det er lett å finne i . Fredag ettermiddag kommer årets første . Norske dyrkede blåskjell og andre typer skjell som kjøpes i butikk og . De finnes på bløtbunn, festet til andre skjell , på steiner og svaberg. I etterkant av ryddingen er det viktig å kontinuerlig plukke de skjellene man måtte oppdage. Vi fikk prøver på tirsdag, som ble sendt til Veterinærhøgkolen i Oslo for analyse.


Min favorittråvare fra havet er sjøkrepsen – en fantastisk råvare. Hodet og klørene gir en . Fritidshøsting er vanlig, og mange plukker gjerne skjell for hånd for å ta med hjem eller koke på bål på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg