tirsdag 13. august 2019

Sanger å synge på skolen

Aktuelle arenaer for sang er blant annet barnehager, skoler , arbeidsplasser og helse- og. Sangbanken er en nettressurs som er utviklet av Musikk i Skolen og har sitt. Barna i verden synger om fred og vil ha de voksne med. Det fins en verden utenfor TV´n et sted der barna kan synge , danse og leke og le.


Forskning på sang og helse viser at det å synge sammen styrker opplevelsen av.

Sangene kan enkelt tas i bruk av alle lærere og krever ikke lydfiler, CD-spillere eller andre tekniske hjelpemidler i klasserommet - elevene dine kan synge hvor . Vi synger ut for sang i skolen ! I tillegg blir sangen som aktivitet på skolen stadig mindre spontan, da all sang må foregå med lydanlegg. Mange skoler har tatt konsekvensen av dette når det gjelder sang og musikk. Da må vi også gi sangen plass i skolen.


Debatten om sang i skolen har blusset opp igjen - heldigvis! Det synges mindre i skolen i dag enn tidligere.

Sang og musikk er fjernet som obligatorisk fag i lærerutdanningen, og du kan være musikklærer . Utover det er det fritt fram å synge når som helst - hvor som helst! Her har du noen tips til sangaktiviteter som kan styrke sangen i ulike deler av skolen. Får alle elevene dine synge hver dag? Her kan dere tegne en note eller en stjerne hver gang det blir sunget en sang. Barn opplever mestringsfølelse når de spiller og synger.


Syngende skole er en del av Krafttak for sang , men utvikles og driftes av Musikk i Skolen. Noen av dem synes kanskje det er litt rart å synge i kor når de begynner. Hva tenker du om sang i skolen , og at sang er tatt ut av læreplanen? Notearkene er en gang laget av en musikklærer, og har inngått i skolens arkiv. Hvilke sanger synger dere på skolen nå?


I dag er disse kommunalt arkiv å regne,. Men tar vi ikke grep for musikk og de praktiske fagene i skolen blir. Sang er fellesskap, kulturarv og en kilde til læring.


Vi kan ikke la det være tvil om at norske skoleelever skal synge med de stemmene de har også i framtida.

Lese dikt med innlevelse og synge sanger. I innføringsklassen ved denne skolen har dikt og sanger lenge vært populært. Hentet fra Opprop mot svekkelse av sang i skolen. På markeringen skal vi synge kjente sanger som Per Spelmann, Grevling i taket, Forelska . I videregående skole er det ingen av lærerne som svarer at elevene synger hver dag. Skolen blir fattigere uten sangen , og nå vil jeg si noe om . Regjeringen vil ikke fjerne sang i skolen.


Seks barn som holder en sangtekst foran seg og synger. Elever skal fortsatt synge i norsk skole. De står klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den.


Påmeldingen er godt i gang, og nå kan du følge med på hvilke skoler som er med på . Jeg kan forsikre om at sangen verken vil forsvinne eller forvitre, men fortsatt. Norske elever vil fortsatt synge på skolen i årene som kommer. Dette legitimerer mine.


Musikk I Skolen – Sang I Norge - Hele Norge Synger I Den Lyse Årstiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg