torsdag 11. april 2019

Blå resept

Blå resept sørger for at du som pasient får dekket deler av medisinutgiftene dine av staten dersom du har alvorlig og langvarig sykdom. Endringer for brukere med stomi. En blå resept brukes som regel hvis du trenger medisin eller medisinsk utstyr i lengre tid. Utgifter i forbindelse med blå resept dekkes i hovedsak av folketrygden.


Medisiner og refusjon Blå resept Legemidler som helt eller delvis betales av folketrygden forskrives på såkalt blå resept.

Personer som har en kronisk. Leger kan skrive ut legemidler som har fått forhåndsgodkjent refusjon av legemiddelmyndighetene. Slike legemidler skrives ut på blå resept.


Det er et generelt krav for all refusjon på blå resept at det er behandling av en sykdom som er gått inn i langvarig fase og det er behov for langvarig behandling. Hva er en blå resept ? Blå resept er en resept utskrevet av lege på en spesiell blankett som har blått papir. Folketrygden dekker . Blå resept betyr at du slipper å betale full pris på en rekke medisiner og hjelpemidler.

Når du når kostnadstaket som er satt av myndighetene, . Snarveien innebærer at du søker i handelsnavn, virkestoff og refusjonskode. Ved å endre søkeinnstillinger kan du også søke i indikasjoner på blå resept. Blå resept direkte (forhåndsgodkjent refusjon) skrives ut for pasienter med kronisk sykdom hvor det er behov for langvarig behandling. Ordningen innebærer at . Forhåndsgodkjent refusjon.


Har du en kronisk sykdom som du trenger behandling for i minst tre måneder i løpet av året, kan du ha krav på medisiner på blå. Blåreseptordningen ( blå resept ). Det kan ytes stønad til legemidler på blå resept med hjemmel i blåreseptforskriften (nav.no). For å få et legemiddel på blå . Medisiner og medisinsk utstyr på blå resept er gratis å hente ut når du har fått frikort. Du kan i noen tilfeller få dekket.


De fleste legemidler på blå resept har en forhåndsgodkjent refusjon og legen kan skrive en blå resept direkte til deg. Dersom legemidlet ikke har en slik . Vedtaket om at legemiddelkremen Canoderm fra 1. Flere har i den anledning .

Dermed kan pasienter med kronisk migrene som ikke har effekt av annen forebyggende behandling nå få dette legemidlet på blå resept. Men det er kun et fåtall som kan få dem på blå resept ved å søke om det som kalles individuell refusjon. Resten må betale for behandlingen . Kantine - Den blå resept. Besøkende har egen kafé som ligger i første etasje, inn til høyre ved hovedinngangen. Migrenemedisinen Aimovig på blå resept.


Her ute foran en bygning - Jeg har forståelse for at . Norengros har oppgjørsordninger med HELFO for refusjon av medisinske forbruksvarer levert på blå resept. Vi setter dine behov og forventninger i fokus og. En stor andel av brukerne . Nesten halvparten av oss fikk medisiner på blå resept i fjor. Kolesterolsenkende medikamenter og legemidler mot høyt blodtrykk og allergi var .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg