torsdag 7. september 2017

Taushetsplikt psykolog

Som hovedregel har leger og annet helsepersonell taushetsplikt overfor. Etter helsepersonelloven § har leger, psykologer og optikere en . Jeg lurer rett og slett på om psykologer har 1 taushetsplikt eller om det er visse ting de kan melde fra om til politi eller andre sånn som for . Taushetsplikt og opplysningsplikt. Veileder og rundskriv.

Søknad om dispensasjon fra taushetsplikten. Men taushetsplikten gjelder ikke allti og det finnes flere tilfeller hvor de. De kan kun formidle helseopplysninger om deg til andre hvis du har gitt samtykke til det, eller det er bestemt i lov at de skal . Helsepersonell har taushetsplikt.


Alle psykologer har vel taushetsplikt , så dem kan ikke automatisk røpe ting som en klient har fortalt til dem i fortrolighet. Finnes det noen måter som politiet kan . Jeg har gått til en psykolog et års tid og han har det bare vært surr med.

Han har vært mye sykemeldt, og ikke spesielt oppmerksom eller flink . Hva betyr det at helsepersonell har taushetsplikt ? Alle som jobber innenfor helsevesenet har skrevet under på at de har taushetsplikt. I praksis betyr dette at man . Foreldrene til et barnehagebarn ble henvist til psykolog for å snakke om. Vi har kommet til at du har brutt taushetsplikten i helsepersonelloven . Opplysningsplikten går som hovedregel foran taushetsplikten. Lege, psykolog eller optiker skal gi melding om pasienter som ikke oppfyller . Men i noen tilfeller både kan og . Advarsel til psykolog – brudd på taushetsplikten. Klageren ga taushetsbelagt informasjon til en barnehage om et barn . De som jobber der har taushetsplikt , og du kan være anonym om du vil.


Fastlegen kan henvise deg videre til psykolog eller andre spesialister om han . Hvilke opplysninger som er omfattet av taushetsplikt , vil bero på den. Saken gjelder Fylkesmannen i Hordalands avgjørelse om ikke å opprette tilsynssak for å undersøke om en psykolog brøt taushetsplikten da . All terapi er konfidensiell og psykologer har taushetsplikt i alt sitt terapeutiske arbeid.

Med dette menes at det som tas opp med en psykolog ikke fortelles videre . Etter å ha stått på venteliste ca år fikk jeg time hos en privatpraktiserende psykolog. Pr tlf ble jeg lovet terapi. I ventetiden hadde jeg fått plass på dps og hatt 2 . Her kan du lese om særregler for psykologers taushetsplikt ovenfor barn, ungdom og foreldre i behandling.


Psykologer har taushetsplikt , men ikke alltid. Kommunepsykologen har taushetsplikt. Etter et besøk hos psykologen eller legen forventer du at samtalens innhold blir. Konsultasjon hos sykepleier, lege og psykolog. Kan psykolog fortelle eller ikke?


Hvis liv og helse står i ekstrem fare, så kan taushetsplikten fravikes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg