fredag 22. juli 2016

Vafler med eggehvite

Vafler med eggehvite

Nystekte vafler med hjemmelaget syltetøy, som kan nytes når det måtte ønske med verdens beste samvittighet. Proppfull av fiber og proteiner er . Min mamma bruker fløte eller rømme i for å få saftige og gode vafler. Dette får du ved å skille eggene og stivpiske eggehvitene og røre disse . Lurer du på hva du kan lage av eggehviter eller eggeplommer du har til.


Vafler med eggehvite

Dette er supert å gjøre om du skal lage vafler , sveler, lapper eller . Litt ekstra bry, men vaflene blir nydelige! Vend til slutt i stivpiskede eggehviter ( ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). Vafler uten egg blir både knasende sprø og nydelige på smak. Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann.


Server vaflene med rømme, syltetøy, . Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i resten av vaffelrøra. Tørre vafler har blitt servert på mange kakefat rundt i landet og er nesten som småkaker å regne. Pisk eggehvitene stive og bland lett i røren. For vafler er jo fulle av usunne ting, som hvetemel og sukker. Verdens beste vaffelrøre!


Vafler med eggehvite

Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler. Trill deigen ut til tynne pølser, ca. Form dem til kranser med endene i kryss. Legg kransene på stekeplaten.


Pensle med sammenvispet eggehvite , . MEN, så kommer utfordringen: Hva skal jeg bruke eggehvitene til? Bland inn stivpisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Belgiske vafler er ikke som andre vafler.


Vafler med eggehvite

Et annet grep for å få den klassiske sprøheten i belgiske vafler er å stivpiske eggehvitene. VAFLER ER GODT, men kan være så mye mer enn bare mel, melk og egg. Tilsett egg, eggehviter , fruktmos og melk.


Her er oppskriften på hvordan man lager sprø og deilige belgiske vafler. For tykke, originale belgiske vafler er det best å bruke et belgisk vaffeljern til denne oppskriften. Makroner er småkaker laget av kvernet mandler, eggehvite , melis og sukker. Bare så det er sagt så er ikke disse vaflene bare for små babyer. Eneste forskjell er at jeg bruke opp eggehvitene han ikke fikk i mine vafler ! Bland SukrinMelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens.


Sunnere, proteinrike pannekaker, vafler , omelett osv har alltid eggehvite i oppskriften, mao vekk med plommen. Er plommen usunn på . Ungene var med på dette og de fikk med seg ei lefse eller et stykke vaffel hjem igjen. Seinere, til selve frokosten, var . Hemmeligheten med disse vafler for at dem er så fluffy, er at jeg vispe eggehvite separert i en annen bolle, og så vender det forsiktig in i røre.


Kanskje har du noen ekstra eggehviter stående eller bare har lyst på en litt magrere omelett. Hva med å lage en enkel omelett av eggehviter ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg