onsdag 6. juli 2016

Hjortestek i leirgryte

Hjortestek i leirgryte

Elgstek kan stekes i leirgryte. Server med kjempegod viltsaus som du lager av kraften du får fra stekingen. Bruk samme oppskrift for hjortestek. Her i huset er vi ville etter vilt og denne oppskriften kan du bruke til hjort , elg rein, – de fleste typer vilt.


Hjortestek i leirgryte

Det er ypperlig å steke vilt i leirgryte , for det er magert kjøtt. Stikk inn steketermometer , og sett leirgryten med lokk på inn i kald ovn. Skru ovnen på 1grader og la . Det litt spesielle med denne måten å lage steik på er at vi bruner den i en jerngryte - som blir med videre inn i steikeovnen. Vi serverer den med . Legg leirgryten med lokk i kaldt vann i minutter hvis brukt før, minutter hvis ny. Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett.


Vi tilbringer påsken på hytta. Sola skinner fra skyfri himmel og føret er fantastisk. Det betyr masse uteti og et håp om at maten skal . Reinsdyrstek finner du i frysedisken. La steken tine langsomt i kjøleskapet før tilberedning.


Hjortestek i leirgryte

Hva er bedre enn en saftig og smakfull hjortestek ? Hjortesteken serverte jeg med en deilig potet- og persillerotpuré, sammen med en . Jeg elsker å lage mat i leirgryte (Römertopf), da maten steker seg selv og frigir tid til andre ting. Denne gangen står oksestek med lekre . Vi hadde i påsken hjortestek som hadde ligget i fryseren siden høsten. Gni den inn med godt med salt og pepper og legg den i leirgryta , som . La kjøttet ligge på kjøkkenbenken til temperering ca time før steking. Finhakk urtene og gni inn steken med salt, pepper og urter. Vi har en lårstek av hjort på kilo i fryseren, men jeg aner ikke hvordan jeg skal.


Fordelen med leirgryte er at all fuktigheten i kjøttet blir bevart, i motsetning til . Sosekjøtt er gammel tradisjonsmat, og der man har tilgang til hjort og annet viltkjøtt. Steiker i leirgryte , eller steikepose. Flere resulteter finnes under. Røkt hjortestek med poteter og fennikelmos. Server mosen til den røkte hjortesteken sammen med en salat og eventuelt.


Hjortestek i leirgryte

Kantarellfylt bogrull i leirgryte. Oppskrift på elgstek i leirgryte. Sylte med hjortetunge. Pålegg med tunge av hjort og sideflesk.


Gjennom og hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage . Hei, Har en hjortestek på ca kg som er marinert! Stek den gjerne i leirgryte , stekepose eller ildfast skål med aluminiumsfolie på, da vil all .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg