tirsdag 9. februar 2016

Hel ørret

Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Helbakt ørret med agurksalat og en blanding av grønnsaker passer utmerket som søndagsmiddag. Start med agurksalaten som skal godgjøres kjøleskapet i et . Her viser Marit deg hvordan du baker en hel ørret i ovnen.


Ovnssbakt hel ørret smaker digg med tilbehør som pepperrotkrem, agurksalat og.

Hell litt god olivenolje over fisken, og pakk den inn i folie. Rens og skyll fisken. Dra hyssingen til halen og knytt rund den og. Da får du en fin bøy på ørreten stående. I min familie har det blitt en tradisjon å servere hel fisk på 1. I denne videoen demonstrerer Marit Røttings Wetlie hvordan man baker ørret i ovnen.


Fyr opp grillen og grill fisken hel - her kan du bruke makrell, ishavsrøye eller fjellørret slik som her. Du kan også tilberede fisken over en provisorisk grill eller bål i .

OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT ØRRET : Denne måten å bake ørreten på er nesten magisk. Ovnsbake ørret i folie med denne sausen. Hell over appelsinsausen og ha resten av appelsinjuicen over.


Ta ut innmat (om det er det i fisken), vask og tørk fisken med husholdningspapir. Hell kaldt vann over til fisken er dekket. Legg den buet i en stor kjele. Ha i krydder og dill.


Kok raskt opp til kokepunktet. Grillet hel fisk med kremet agurksalat. Fyll buken på fisken smør, friske urter. Helkokt laks eller ørret er en tradisjonsrik middagsrett.


Fordi fisk tilberedt i skiver er enklere å servere varm, så heltkokt finner vi oftere kald på koldtbordet. Porsjoner Skinpack 2x125g Lerøy. Røkt skivet 100g Fiskemannen.


Sløyd Ca1-2kg First Price. Noen som kan gi meg steketid for hel , ovnsbakt ørret i ovn, evt.

Hel benfri ørret i ovn som hovedrett. Fisken For en middag til 5-personer trenger man en ørret som veier ca 2. Man kan kjøpe den fersk eller frossen. De frosne må man uten . Skrap, rens og skyll fisken. Salt fisken inn- og utvendig.


Pensle den med sammenvispet egg, vend den i griljernmel eller hvetemel. Brun fettet i stekepannen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg