torsdag 27. desember 2018

Hellefisk stekt

På Sørlandet kaller man den hellefisk , som kommer av ordet hellig. Tørk fiskeskivene og dryss salt og pepper over. Stek hellefisken på god varm panne til den har fått fin farge.


Legg over på varmt fat. Varm olivenolje og smør i en .

STEKT KVEITE: - Øs godt med smør over fiskestykkene, og strø på friske. Stekt kveite Ei panne med gyllenbrun, stekt kveite står også klar til . Gi sausen et oppkok og hell over fisken i formen. Stek fisken i ovnen til akkurat gjennomstekt, ca. Server med kokte poteter og hakket dill til.


Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking.

Kveite kan byttes ut med ørret, laks eller annen fisk. Dillstuede poteter og agurksalat er også godt følge til røkt eller gravet . Ikke stek fisken for lenge, tørr kveite er ganske trist. Kveita ble derfor typisk mat til høytider. Den er også kjent som . Frode Selvaag har en bankers oppskrift på helstekt kveite.


Kjøp fisken i god tid og stek den i stekeovnen. Det er kortversjonen av oppskriften. Etter å ha dampet et stykke og stekt et annet er han litt tvilrådig. Du må selvsagt ikke grille hellefisken , (som er et annet navn på den største av våre flyndrefisker) den kan bakes i ovn, stekes i panne eller . Hvis det er store kveiteskiver, del dem i to.


Fisken er veldig mektig. Denne ovnsbakte varianten kan gjøres klar tidlig på dagen og settes i kjøleskapet inntil gjestene kommer. Settes så inn i ovnen og stekes mens . Kilde: Eksportutvalget for fisk.


Relaterte oppskrifter til kveite stekt på polynesisk vis.

Kveiter eller hellefisker (Hippoglossinae) er en biologisk gruppe med beinfisker. Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker herlig. Her er den enkle oppskriften. Ved å velge en av disse vinene får du mer ut av festmåltidet med kveite i hovedrollen.


Innlegg om hellefisk skrevet av matogvinklubbensmak. Grønnpepperlaks Her kommer den rene, friske smaken av stekt laks til sin rett - og blir spisset av grønn pepper . Kveite, hellefisk , oppdrett, rå . Hellefisk bagt i papir med avocado og lime.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg