tirsdag 13. mars 2018

Forretter

Hvis du ikke har så godt tid kan du steke kjøttet på 1grader. Har hivd noen lammesteker i ovenen på hytta før skitur, kortere ti kanskje timer og grader. Legg ved rotgrønnsaker og løk i biter. Stikk inn et steketermometer og sett i varm stekeovn.


Bak ved grader til du oppnår en kjernetemperatur på grader. Jeg har et stykke benfri hjortestek på drøye 4gram.

Denne gangen lager Beate Hannisdal en hjortestek av flatbiff med. Einar Økland fyller år: – Eg føler meg ikkje som dei -åringane eg såg før. Entrecôte (helstekt): grader i ovn på grader (1grader mot slutten om dårlig tid). Moffelitens oppskrift på vellykket hjortestek (eller annen stek). Forvarm ovnen til grader og sett inn langpannen.


La kjøttet stå i ovnen til . Kjernetemperaturen på kjøttet bør nemlig ikke overstige grader , for da begynner proteinene å koagulere og muskelfibrene å trekke seg . Personlig foretrekkes en kjernetemperatur på grader.

Redusér temperaturen til °C og stek til kjøttet har en kjernetempertur på – °C . Legg kjøttet i en ildfast form og sett i ovn på °C. Her er det greit å bruke kjernetemperaturmåler da det sikrer et godt resultat. Hjortestek med steinsoppsaus (til personer). Ha den over i ei ildfast form, stikk inn steketermometer og sett steika i ovnen på grader.


For de som liker kjøttet blodig er grader det rette. Etter at kjøttet har fått hvile vil temperaturen ha vært oppe i grader. Denne kan langsteikes på -1grader , eller steikes raskere på 1grader. Stekovnen står på ca grader og der kan nå biffene stå omtrent en hel evighet.


Langtids og langtids - akkurat nå står det en hjortesteik i leirgryta i ovnen og. Ovnen min går ikke lengre ned enn , så da steker jeg på det. Veiledende verdier for kjernetemperaturen i °C. Bruk mindre væske neste gang eller still ovnstemperaturen grader lavere. Sett ribba tilbake i stekeovnen (på midterste rille) og stek til den har en kjernetemperatur på grader , etter ca.


Hell eventuelt oppi mer . Rundt en time per 5gram kjøtt får man regne med ved grader ,. Sätt ugnen på grader.

Ställ in en djupfryst stek i en form nedre delen av ugnen. Ugnsstek – det brukar ta minst timmar – till en innertemperatur på ca 65 . Ved rett under null grader celsius omdannes nemlig iskrystallene i. På -tallet var kjøttkaka er den nest mest populære retten i Norge, etter . Satte den inn i ovnen i 9-tida på 75- grader uten folie og uten vann. Nedstående følger oversikt med mørhetsgrader mellom og 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg