torsdag 17. mars 2016

Godteri uten gluten

Vi skal snart feire bursdag, frøkna ønsker seg godteposer og jeg må da ut og handle godteri. To av barna som kommer har glutenallergi. Frukt og bær er naturlig glutenfritt og passer fint både som kakepynt og i seg selv.


Og gjør det helst uten at barnet ditt hører på. Informerer om hva barnet ditt . Reagerer du på gluten , eller skal du spise sammen med noen som gjør det?

Godteri , iskrem og lakris. Sjekk ut denne oppskriften på glutenfrie kokospannekaker uten laktose. Sjekk vårt utvalg av fristelser uten gluten ! Lemonheads er seigt godteri. Han sitt godteri delte kompisene gladelig.


Kjøp innpakket godteri. I allergentabellen finner du en fullstendig oversikt over hvilke av våre produkter som inneholder gluten eller spor av gluten. Hjemmelagde snickerskuler uten melk og gluten.


Det perfekte julegodteriet lager du selv!

Disse snickerskulene er sprø, seige, søte og salte . Hvorfor lager du ikke bare pizzasnurrer av glutenfritt mel til alle? Vet ikke om jeg tør å handle i smågodthylla, da skjeiene brukes i all smågodt. Men kanskje jeg kan plukke i nyåpnede bokser?


Legen har satt tiåringen på melke- og glutenfri diett. Vi er litt i innkjøringsfasen på å finne passende matvarer ennå. Finnes det lys, melkefri . Aldri før har det vært så lett å velge produkter uten gluten eller laktose. Pølsebrød fra Fria (er også uten egg og melk). Ti glutenfeller du bør være obs på!


Leverpostei, soyasaus, sprøstekt løk, dressing , marsipan, godterier (spesielt de fylte alternativene), potetgull, . Pølser, sjokoladekake og godteri er tradisjonell bursdagsmat. Og hva kan man spise om man ikke tåler melk, nøtter, gluten eller egg? Detox godteri , uten sukker, uten gluten , uten melk. Fysen på noe godt på kveldene?


Da er det jammen lett å gå på desperat leting i skapene, og dessverre da . Gluten finnes i våre vanligste kornslag: hvete (spelt), rug og bygg. Du kan lage mye mat uten gluten og med vanlige oppskrifter.

Bokhvete, hirse, quinoa er noen. Uansett om det er gluten , laktose, egg- eller melkeallergi eller intoleranse har vi mange alternative produkter. Hveteboller uten melk og egg. Du finner fine oppskrifter på nett som er uten gluten , melk eller egg. Sorbet og saftis er ofte et godt alternativ til godteri – som de fleste kan spise.


Vi lager julepølse, medisterfarse, julefarse og sosisser uten gluten , og nesten alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg