torsdag 13. juni 2019

Hvordan få solbrent hud til å bli brun

Hvordan få solbrent hud til å bli brun

Sjekk hvorfor du blir solbrent og hvordan du kan lindre smerten. SÅRT: Solbrent hud er både plagsomt og risikofylt. Det er faktisk alt som skal til, for å bli hummerrød i stedet for å få en gyllen glød. SOMMERLEKKER: De fleste ønsker seg sommerbrun hud raskt, når temperaturen øker.


Hvorfor ser du denne annonsen. Hvis huden får mer sol enn den tåler blir den rød og smertefull, og i mer alvorlige tilfeller. Hvor mye man tåler før man blir solbrent er avhengig av hudtype. Om vinteren kan vi godt jukse med brunfargen , men om sommeren.


Hudens naturlige forsvar er å bli tykkere, og får et læraktig og skrukkete utseende. Rød og brent hud kan være farlig, men oftest kun ubehagelig. Noen har også kanskje gått på en smell og blitt rød fremfor brun. Kinia Remaut, hudlege ved Volvat, forteller at når man blir solbrent så får man en inflammasjon i huden.


Se episoden hvor Elise undersøker hvor farlig det egentlig er:. Hva føles vel bedre enn å få sol på gråblek vinterhud ? Men det er lett å bli litt for ivrig etter å oppnå den ettertraktede brunfargen og bli solbrent. En person med lyst eller rødt hår og lys hud som aldri blir brun , vil ha økt risiko for føflekkreft, og bør være ekstra.


Du blir ganske lett solbrent , men kan få brunfarge. Ulike hudtyper tåler ulike mengder UV-stråling før den blir solbrent , og det ser ut som. Det er mye som spiller inn på hvor sterk UV-stråling huden utsettes for:. Det er noen få regler man skal kjenne til for å kunne sole seg uten å pådra seg.


Mennesker kan deles inn i hudtyper etter hvordan de reagerer på solen. Jeg blir aldri solbrent av en enkelt times sol, og jeg er meget brun etter syv dager. Har huden din har fått mer sol enn den tåler, kan den reagere med å bli rø øm,.


UVA-strålene gjør at huden får en umiddelbar brunfarge , men som forsvinner . Slik trenger det ikke å være , for vi vet mye om hvordan vi kan forebygge. Risiko for hudkreft øker spesielt når du blir solbrent , men også når du får mye. UVA- strålene gjør at huden får en umiddelbar brunfarge , som forsvinner relativt raskt. For den vanlige nordmann er det vanskelig å bli brun uten også å bli forbrent. Man skiller her mellom reaksjoner hvor sollyset fører til direkte skade . Nyt sola, men unngå å bli solbrent og å få mye intens sol – det både øker risikoen for hudkreft og lager rynker og pigmentflekker i huden.


Hvordan få solbrent hud til å bli brun

Først da hun kom hjem senere på kvelden oppdaget hun hvor rød hun var blitt, og tok . Ikke bare får det deg til å føle deg bra, men en økt i solarium kan ha en rekke. Du kjenner din hud best – blir du lett solbrent , eller tåler du å være en dag ute i. Hver gang du bli solbrent , oppstår det en skade i huden , som etter mange år kan utvikle seg til hudkreft. Når du bruker solfaktor tar det litt lengre tid å bli brun , men til gjengjeld blir. Hvordan beskytter jeg meg best mot solen?


Hun får støtte av venninnen, som også synes soling og brunfarge er viktig. Hver gang man blir solbrent ødelegger man pigmentene i huden , og i verste konsekvens kan dette føre til kreft. I denne saken får du førstehjelp til solbrent hud og solvettreglene. Med solen fremme er det mange som jobber med brunfargen.


Hvordan få solbrent hud til å bli brun

Du får bare en hud – ikke la den bli solbrent ! Det er ikke etablert noen trygg nedre grense for hvor mye solarium det er. UVA strålene i solarium gjør deg riktignok raskere brun , men baksiden er at huden eldes raskere enn i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg