mandag 24. juni 2019

Generell kløe

Klør huden din hele tiden? Dette symptomet er felles for en rekke hudplager og sykdommer. Opplever du generell kløe i huden, er det viktig å finne ut årsaken.


Sykdom i leveren kan forårsake plagsom og langvarig kløe. Hei,Jeg har den siste tiden vært plaget med kløe over hele kroppen.

Det startet en morgen for ca to uker siden da jeg sto opp og oppdaget at . Hvis nattlig kløe er det største problemet, kan gjerne et sederende antihistamin velges, for eksempel hydroksyzin (Atarax) gitt som kveldsdose. Kløe i huden (pruritus) er et symptom, det vil si et tegn på en reaksjon i huden. I tillegg til ytre årsaker, som reaksjon på insektstikk, matvarer, nikkel eller parfyme, kan også kløe.


Mange hudsykdommer følges av kløe. Tørr hud er en vanlig årsak. Kulde , lav luftfuktighet (NB! Inneklima om vinteren), overdreven .

Pruritus - Metodebok for sykehjemsleger sykehjemshandboka. Aldret hud er utsatt for kløe pga. Antihistaminer vil derfor ikke hjelpe mot all type kløe. Behandling – generelle prinsipper. Kløe og smerter er kjernesymptomer ved atopisk eksem.


Fysisk aktivitet: Øker generell mestringsfølelse og velvære . Han forklarer at den typiske pasienten med skabb har en generell kløe over hele kroppen utenom hode og hals. Verst er kløen på natten, . Ved generell kløe behøver der ikke å være hudforandringer. Derimot kan det oppstå kloremerker og sår, slik at det dannes arr. I spesielt vanskelige tilfeller kan. Eit litteratursøk på korleis ulike typar cancer er assosiert med kløe.


Seinare kan vekttap, slapphet, generell sjukdomskjensle og anoreksi vere. Kløe er en ubehagelig følelse i huden som utløser lyst til å klø og som lindres av å klø. Kloremerker i huden kalles også ekskoriasjoner.


Medisin › Dermatologi › Venerologi skabb – Store medisinske leksikon sml.

Hudområder som er mest affisert ved skabb. Kløen er ofte generell , også på hudområder der det ikke er utslett. De såkalte skabbganger . Eksem og kløe gir redusert søvnkvalitet og kan gå utover barns trivsel og vekst.


Skal inneholde generell beskrivelse av diagnose, grad av eksem, forventet . Ytterligere symptomer kan inkludere generell kløe og varmefølelse som særlig påvirker hodebunnen, munn, svelg, håndflaten eller fotsålen. Han er dermatolog med kløe som spesialfelt ved Wake Forest. For noen mennesker er kløe en kronisk tilstand som påvirker den generelle.


Generell kløe er assosiert med en rekke sykdomstilstander som biliær cirrhose, uremi, psykiatrisk sykdom, maligniteter og tørr hud av ulike årsaker (2).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg