onsdag 6. juni 2018

Gullsmed utdanning

Som gullsmed skaper du smykker og andre gjenstander av edle metaller. Utdanning innen gull og sølv. Tenker du på gullsmedutdanning?


Det er ofte enklere å velge fag enn å vite hva man egentlig vil. Velger du gull- og sølvfagene , .

Gullsmed utdanning tar du på Plus Skolen i Fredrikstad. Sans for form og estetikk. Gullsmeden lager smykker og gjenstander og former metall. Om yrket, jobb, utdanning og lønn. En gullsmed er en smed som spesialiserer seg i arbeid med edelmetaller, vanligvis for å lage og.


Det er tre skoler i Norge som tilbyr utdanning til gullsmed. Mange velger en utdanning i London, Englan Skottland eller Wales.

Med en bachelor- eller mastergrad innen smykkedesign, sølv- og gullsmed kan du . I Noreg er det berre rundt ti læreplassar som gullsmed. Ein må vere heldig for å få læreplass. Heller ikkje som ferdig utdanna kan ein rekne . Begge tok de utdanning på Elvebakken vgs og gikk deretter læretid . Jeg synes det virker interessant å lage og designe smykker.


Ser at det er en 2- årig utdannelse innen gullsmedfaget i Fredriksta på nivå . På skoler i utlandet kan du forfølge spesielleteknikker som gullsmed og ta . Noen der ute som er gullsmed og har info om utdanning ? I stedet tok hun en utdanning hun i dag ikke har fått spesielt bruk for. Wangen fikk seg jobb hos en gullsmed og trivdes godt med å få en fast . Derfor må flere av elevene reise langt for å kunne ta utdanning som gullsmed. Tiril mener at hvis man ønsker å gå på gullsmedlinje, må man gå . Norske gullsmed -elever får lære ny datateknologi på utveksling. Vi har hatt forretning i Strandgaten i .

Reform -ble disse slått sammen, slik at man nå bare har tre fag: Sølvsme gullsmed og filigransarbeider. Etter tre år i Forsvaret så han seg om etter en utdanning der han kunne gjøre noe med hendene, og det var en gullsmed i familien, som var . Videregående opplæring skal være gratis. Det er selvfølgelig kostnader knyttet til å flytte hjemmefra og bo på hybel, og også til personlig . GULLSMED : Fellesforbundets Jørn Eggum er opprinnelig gullsmed og. Vi spurte forbundslederne i LO: Hvilken utdanning og yrke hadde du .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg