mandag 2. november 2020

Vin til villsau

Dyrene er mindre enn dalasauen, og har litt mer viltsmak på kjøttet enn vanlig sau. Her er fem flotte og smaksrike viner , som går til alt fra lår og skank til carré. Dermed kan forbrukerne være trygget på at dette kjøttet har høy kvalitet og . Vin trives også i lag med sau og jeg har plukket fram ti supre rødviner til påskelammet (sauen?).


Det er flere knallkjøp på modne viner for tiden . Maja var en raggete skapning av type villsau.

Dette fører til en friskere vin med glatte tanniner og et lite urtepreg, sier vinmaker Marcos . Langtidsstekt lammelår av villsau. Legg kjøttet i en langpanne oppå grønnsakene og urtene og hell vinen over. Kraftige og fruktige viner og gjerne litt yngre viner fungerer best. Det fete i kjøttet gjør at vinen blir mildere.


Vi er på vei fra Austevoll til øyene utenfor Fitjar, for å se villsauen i sitt rette element. Villsau er et ettertraktet råstoff i gourmet-klassen. Smaker som en blanding av fårekjøtt og mildt viltkjøtt. Ikke nødvendigvis lett å få tak .

De brukte de samme ordene til å beskrive både sau og lam. Det er dette som gjør at vi synes en dyr vin smaker bedre enn billigvin. Lammelår av villsau er både spesielt og veldig godt. Kjøttet har kombinert smak av lam og vilt. Dette skyldes blant annet at villsauen er en egen . Norge har et flott lammekjøtt og saftigheten og smaken i det gjør dette virkelig til en delikatesse som vi kan være stolte av.


Lammefrikasse (på fårikålkjøtt, bog eller lammelår) - FRITT. En litt kraftfull vin uten for mye garvestoff skulle passe bra til denne høstlige. Er røyksmaken fremtredende og kjøttet er fra sau fremfor lam, for ikke å snakke om villsau , så trenger vi mer sødme i vinen , og da vil halvtørre . Denne rasen, også kalt villsau , ursau og utegangersau, er årvåken og flykter langt. Vi startet med to villsauer. De skulle hjelpe oss å holde nede . Vi blindtestet årets pinnekjøtt og juryen kåret en vinner som var verken lam eller sau.


Tare Brun lammeull fra villsau på Vestvågøy i Lofoten. Garnet er ganske mykt og har ikke så grove ullhår som Storm, men de kan gjerne kombineres, også . Villsauene er særdeles hardfør og nøysomme, og de beiter på det kystnaturen har å by på. De lever et annerledes og tøffere liv enn vanlig hvit sau , og det gir . En villsau ble bundet fast til en lyktestolpe i Åsane fredag.

Prosecco som mange kunne . Til forrett fikk vi kongekrabbe. Hovedretten besto av gårdens villsau. Til dessert fikk vi Ostekake. Alt godt tilpasset maten. Pinnekjøtt fra villsau i Ryfylke går unna i raskt tempo over disken til kokk Eirik.


I produktgruppene vin og øl finner du flere alternativer i alle . Del denne oppskriften 1. Helstekt lammelår av villsau. Ta lammelåret ut av . Seks gode viner til lam i verdensklasse. Noen kaller dem også for . Norsk lam er en råvare av absolutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg